Stop for stor besparelse ved nedvejning af gulplade biler

I de seneste måneder har mange ejere af biler på gule plader vist interesse for at få deres bil nedvejet eller at få deres bil ændret til personbil for derigennem at opnå store besparelser. Det vil skatteministeren nu sætte en stopper for.

gule plader varebil
Bilist

Interessen for at opnå besparelserne ved at nedveje eller ændre sin gulplade bil, har vist sig at være for stor. Skatteministeren har derfor d. 23. marts 2010 fremsat et lovforslag, der vil stoppe muligheden for besparelse. Det betragtes nemlig som et "hul" i registreringsafgiftsloven. Hvis den nye lov vedtages, vil den få virkning fra det tidspunkt, hvor lovforslaget er fremsat, altså fra og med d. 23. marts 2010. Og vil derfor kunne omfatte nedvejninger og ændringer af gulplade-biler som endnu ikke er gennemført.

Endnu ikke vedtaget

Det er naturligvis ikke sikkert, at lovforslaget bliver vedtaget. Men da det er fremsat af regeringen, der har flertal i folketinget, er risikoen/sandsynligheden temmelig stor. Som lovforslaget er formuleret, vil det omfatte dem, som fra og med d. 23. marts 2010 anmelder en foretaget nedvejning eller ændring fra gule plader til hvide plader til nummerpladeekspeditionen hos SKAT.

FDM anbefaler at afvente

Som konsekvens af lovforslaget må FDM fraråde vores medlemmer at gennemføre projekter vedrørende nedvejning eller ændring fra gule plader til hvide plader, som ikke allerede er gennemført. Risikoen for en betydelig ekstra regning i sidste ende er nemlig stor. Og før lovforslaget er behandlet og endeligt vedtaget, er det umuligt at vide om, og i givet fald hvor stor, den ekstra regning vil blive.

Regler og fremgangsmåde er tidligere blevet beskrevet på disse sider. Bemærk, det er denne fremgangsmåde, der ikke længere er mulig, hvis lovforslaget vedtages.