Grønt lys for sidste VW-opdatering

De tyske myndigheder har nu også godkendt Volkswagens opdatering af modeller med 1.6 liters dieselmotor. Som den eneste kræver opdateringer her et fysisk indgreb.

Bilist

Lettere forsinket kan de sidste danske ejere af biler med Volkswagens skandaleramte EA 189 motor inden længe vente en indkaldelse til opdatering af bilernes motorstyring.

De tyske myndigheder på området, Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), har nemlig nu godkendt den tredje og sidste opdatering i sagen om Volkswagens snydesoftware.

Læs også: FAQ om VW-sagen

Opdateringen gælder bilerne med Volkswagens 1.6 liters dieselmotor, og indebærer som den eneste af de tre berørte motorstørrelser (1.2, 1.6 og 2.0 TDI) et fysisk indgreb, hvor man udover opdatering af motorstyringen også monterer et plastrør med et gitter ved motorindsugningen.

LÆS OGSÅ: Dimsen der skal gøre VW stueren

Plastikrør skal monteres

”Af de tre opdateringer er det den, der bekymrer os mest, da den også kræver et mindre fysisk indgreb. Men selvom det ifølge tyske KBA ikke skulle have nogen indflydelse på hverken brændstofforbrug eller ydeevne, ændrer det ikke på vores grundlæggende bekymring for langtidseffekten af opdateringen. Derfor vil vi både teste opdateringen, som vi også har gjort med de to øvrige opdateringer, og ellers følge bilerne nøje,” siger leder af FDMs tekniske rådgivning, Lone Otto.

I Danmark drejer det sig om godt 37.000 biler, der har 1.6 TDI-motoren, der ligesom opdateringerne for både 1.2 og 2.0 liters motorerne bliver obligatorisk.

Begynder opdateringer snarest

Inden en indkaldelse kan sendes ud til de danske ejere, skal Færdselsstyrelsen dog først godkende den tyske godkendelse. Det ventes dog at være en formalitet.

”Så snart Færdselsstyrelsen giver grønt lys, vil vi indkalde ejerne af 1.6 TDI-bilerne via Skats Centralregister for Motorkøretøjer. Så det vil være et spørgsmål om dage, inden ejerne vil modtage indkaldelserne,” siger pressechef hos VW Danmark Søs Righolt, der forventer at begynde med opdateringer af 1.000-1.500 biler snarest men med den største pulje omkring uge 50.

LÆS OGSÅ: Se om din bil har VWs snydesoftware