På førsteopslaget kan man bl.a. se bilens fuldstændige modelbetegnelse og stelnummer.Et registreringsnummer og netadgang er nok til at få adgang til alle tænkelige oplysninger om en bil – dog ikke om, hvem der ejer bilen.

Det er blevet muligt, efter at Skat har sat det digitale motorregister i drift.

motorregister.skat.dk er der nem adgang til - teoretisk set - hundredvis af oplysninger om et dansk registreret køretøj.

Find stelnummer eller CO2-tal

Mange af oplysningerne er særdeles detaljerede og givetvis korrekte. men særligt når det gælder udstyr, kan man ikke stole på registeret.På den måde kan man nemt finde tekniske specifikationer på ens egen bil, f.eks. CO2-udledning, stelnummer (VIN-nummer), fabrikantens motortype-nummer, egenvægt, tilladt påhængsvægt eller næste synsdato.

Der er også felter for et hav af udstyrstyper og tekniske detaljer, men indtil videre er mange af dem tomme eller – hvad værre er – direkte forkerte.

Tjek naboens eller modpartens bil

Registeret kan også bruges, hvis man er nysgerrig efter at vide noget om andres biler.

Det kan f.eks. være, hvor mange hestekræfter naboens bil har, eller hvornår den er indregistreret første gang, eller hvornår den er omregistreret.

Man kan også tjekke, hvad navnet er på en sjælden bil, man har set på gaden, hvilket forsikringsselskab en modpart i et uheld benytter, eller om en bil, der har stået henslængt længe, egentlig har overskredet sin synsdato. 
 

Se det digitale motorregister her

Læs også:

Nummerplader nemmere at få

Bliv medlem af FDM