Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Tjek din nabos bil på nettet

En bils registreringsnummer er nu nøglen til masser af oplysninger om bilen - også for offentligheden.

Det er nu muligt at tjekke et hav af oplysninger om ens egen – eller naboens – bil på nettet. Det digitale motorregister skaber ny åbenhed.

På førsteopslaget kan man bl.a. se bilens fuldstændige modelbetegnelse og stelnummer.Et registreringsnummer og netadgang er nok til at få adgang til alle tænkelige oplysninger om en bil – dog ikke om, hvem der ejer bilen.

Det er blevet muligt, efter at Skat har sat det digitale motorregister i drift.

motorregister.skat.dk er der nem adgang til - teoretisk set - hundredvis af oplysninger om et dansk registreret køretøj.

Find stelnummer eller CO2-tal

Mange af oplysningerne er særdeles detaljerede og givetvis korrekte. men særligt når det gælder udstyr, kan man ikke stole på registeret.På den måde kan man nemt finde tekniske specifikationer på ens egen bil, f.eks. CO2-udledning, stelnummer (VIN-nummer), fabrikantens motortype-nummer, egenvægt, tilladt påhængsvægt eller næste synsdato.

Der er også felter for et hav af udstyrstyper og tekniske detaljer, men indtil videre er mange af dem tomme eller – hvad værre er – direkte forkerte.

Tjek naboens eller modpartens bil

Registeret kan også bruges, hvis man er nysgerrig efter at vide noget om andres biler.

Det kan f.eks. være, hvor mange hestekræfter naboens bil har, eller hvornår den er indregistreret første gang, eller hvornår den er omregistreret.

Man kan også tjekke, hvad navnet er på en sjælden bil, man har set på gaden, hvilket forsikringsselskab en modpart i et uheld benytter, eller om en bil, der har stået henslængt længe, egentlig har overskredet sin synsdato.  

LÆS MERE: Se det digitale motorregister her

Undgå fælderne ved bilkøb. Hent e-bogen: "Køb bil med FDM" - klik her

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

14 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Peter Rasmussen
#14Ville det ikke være smart når man alligevel via nummerplade i offentlig database ligeledes kunne se om bilen/traileren var stjålet !man kunne også via digital fotografering (a la Betalingsvejssystemer) af nummerpladerne ved grænsen kunne sikre at en stjålen bil ikke blev ført ud af landet. (vi har dog stadig nationale nummerplader så man kan se hvor bilerne hører hjemme) mange værdier og ressourcer kunne spares.
Rediger
 |  Skrevet af: Magnus Faurby Jensen
#13 
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Lind
#12Spændende læsning - især hvis de informationer der var anført på SKAT' s hjemmeside var rigtige. Min bil er f.eks. en turbo diesel og på hjemmesiden stod der turbo: Nej. og sådan kunne jeg blive ved. Dog andre interessante oplysninger, bla. var anført det rigtige forsikringsselskab. Godt i anledning af skade, men den hjemmeside er godt mangelfuld. SKAT det er en ommer. Ellers et godt initiativ, og burde være lig den svenske...
Rediger
 |  Skrevet af: Ib Østenkær
Quoting: Kasper Hansen
#11www.nummerplade.net meget mere informativ og den bør FDM anbefale at man bruger, frem for motorregister.skat.dk, den er meget meget bedre... og flere detaljer om syn m.m. ;0)
Rediger
 |  Skrevet af: Steen Søndergaa...
#10rolig nu ... FDM - siden på SKAT.DK om alle oplysningerne om den enkelte bil er jo - mildest talt - usand og smæk fuld af fejl og mangler tonsvis af opdateringer, således benævnes en VW Golf fra 2012 [min egen bil] til hverken at have klimaanlæg [der er flere zoner], selealarmer (alle Golf har 2, min har 5), den har 5 stjerner i NCAP - men i følge SKAT har den igen stjerner og heller ingen airbags - den er bestilt med 7 (sideairbags i bagsæde) - har dog ikke haft lejlighed til at se dem i funktion (endnu) ... så det kan jo være en smutter .... (!), tilgengæld er jeg rigtig glad (hver dag) for P-assistenten (bilen svinger selv ind) - men den har SKAT heller ikke noteret - alt er ellers bestilt og batalt "Ab Werk - Wolfsbrug" ... og sådan kunnre jeg blive ved, turboen f.eks. - den glæder jeg mig over hvergang jeg trykker til - SKAT mangler oplysningen.

Eller er det fordi Importøren ikke oplyser korrekt ?

Helt ærlig FDM - jeg betaler ikke medlemskab for sådan en dårlig arkikel - please, bedre research - fremover - og giv lige medlemmerne en undskyldning - I behøver ikke rose noget - det ikke er i orden :-( ... I - FDM redaktion - plejer ellers ikke at være så glade for hverken skattevæsen - eller Regering .... vel ? Kan I ikke slette den arktikel - eller opdater den.
Rediger
 |  Skrevet af: Jens Pilekær He...
Quoting: Peter Nielsen
#9Du har helt ret! Det er det bedste vores naive myndigheder endnu har gjort for østeuropæiske tyvebander, der nu kan føje et tjek af de annonymiserede biler i indkørslerne til deres faste rekognosceringsrutiner. I stedet for at være nyttige idioter der hjælper de kriminelle, kunne det være rart, hvis de bare engang imellem ville spørge nogen med forstand på sikkerhed og kriminalitetspræventive tiltag om hvordan den slags it-services skal udstilles på nettet.
Rediger
 |  Skrevet af: Viggo G Bremmer
#8Prøvede at kigge på min egen bil og konstaterede at der var utroligt mange udeladelser i de tekniske data...
Rediger
 |  Skrevet af: Kasper Skjold Hansen
#7så at sige kun reg og stel nr der passer på den side af skats..

oplysninger om forsikrig , syn og vægt på bilen er slet ikke opdateret.

for de nysgerige kan er www.nummerplade.net meget mere informativ.
Rediger
 |  Skrevet af: Peter Nielsen
#6Som minimum så skulle der logges ind med NEMID for at se data, samt en logging af hvem der har kigget på hvilke biler for at undgå bil-kloning.
Og så er det jo et glimrende værktøj for tyveknægte som så nemmere kan finde oplysninger om de biler de "eksporterer".

Jeg kan godt se nogle fordele ved bilkøb og salg, men sikkerheden mangler - naivt og uigennemtænkt...
Rediger
 |  Skrevet af: Peter Nielsen
Quoting: Steen Flemming Jørgensen
#5Den bemærkning skulle nok have stået under en anden artikel... (c:

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen