Skridt mod bred motorvej ved Odense

Byggeriet af nyt universitetshospital i Odense udløser nu et stort, nyt tilslutningsanlæg til Fynske Motorvej. Det er første skridt mod at udvide motorvejen til seks spor.

Det er tilslutning 50, der nu bygges helt om længere mod øst.
Trafik

Ikke bare ved Herning, men også ved Odense udløser de nye regionssygehuse store indgreb i vejplanlægningen.

Af hensyn til det kommende universitetshospital i Odense skal der ny bygges et nyt, tilslutningsanlæg til Fynske Motorvej.

Det nye tilslutningsanlæg vil give bedre trafikforhold i den del af Odense, og i særdeleshed sikre nem og direkte adgang til det kommende regionssygehus, der bygges lige nord for motorvejen.

Klar i 2016

Projektet skal gå tjept, så den tunge anlægstrafik til storbyggeriet kan bruge den direkte motorvejsforbindelse i det meste af byggeperioden. Vejdirektoratet forventer at kunne have anlægget klar i 2016.

Det nye anlæg med nummer 50 kommer til at ligge lidt øst for det nuværende med samme nummer, Hjallese, som nedlægges. Det forbinder den gamle Svendborgvej med motorvejen.

Direkte forbindelse

I fremtiden giver til- og frakørsel 50 kun adgang til den nordlige side af motorvejen, men til gengæld fører det direkte og uden lyskryds trafikken ind til hospitals- og universitetsområdet.

Tilslutningsanlægget bygges, så der bliver plads til seks spor på motorvejen. Det er planlagt, at udvide Fynske Motorvej til seks spor, men der er ikke bevilget penge til det endnu, og denne udvidelse står ikke først i køen.

Den nye tilslutning kommer til at koste ca. 200 mio. kr.