Skattefri godtgørelse for p-billetten

Skat trækker i land, så du kan stadig få dine udgifter til parkering dækket skattefrit af din arbejdsgiver, hvis du benytter din egen bil. Det manglede også bare, mener FDM.

Bilist

Skat var tidligere på året ude efter bilister, der tog egen bil til møder i forbindelse med deres arbejde og fik refunderet udgifter til parkering.

Oplægget var, at de penge, man lægger ud for at parkere, og som arbejdsgiveren senere refunderer, skulle være skattepligtige, hvis man samtidig modtog befordringsgodtgørelse for at benytte egen bil erhvervsmæssigt. Udgifterne til parkering var allerede indregnet i godtgørelsen, mente Skat.

Den tanke er nu definitivt droppet, oplyser Skat, og det glæder FDM.

- Det ville jo reelt betyde, at medarbejdere i især de store byer, hvor det er dyrt at parkere, ville komme til at betale væsentlige beløb for at passe deres arbejde ved møder og kundebesøg. Det ville være dybt urimeligt og samtidig svække mobiliteten, for ingen ville i så fald benytte egen bil, påpeger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Den skattefrie befordringsgodtgørelse falder fra 1. januar 2017 fra 3,63 til 3,53 kr. pr. km for de første 20.000 km. Kører man mere end 20.000 km falder satsen fra i dag 1,99 til 1,93 kr. pr. km.

LÆS MERE: Befordringssatser falder i 2017

Gevinst for erhvervsdrivende

Selvstændigt erhvervsdrivende har mulighed for at benytte ovenstående takster ved fradrag for kørsel. Da udgiften til parkering nu ikke er indregnet i satserne, kan de også få fradrag for p-billetter, hvis de benytter kørselsfradrag med standardsatserne.

Udgifter til parkering i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel kan derfor fra 1. januar 2017 trækkes fra på selvangivelsen, uanset at man også får fradrag for kørsel.

For at få fradraget skal man enten gemme den fysiske p-billet eller sørge for at have kvitteringer for digital betaling. Det skal også noteres i hvilken forbindelse, der er parkeret.

Læs mere om reglerne hos SKAT (eksternt link)