Årets Brugtbil 2023: Se vinderen her

Vinderen af Årets Brugtbil 2023 er kåret  og det blev en "multikunstner", der løb med titlen. Vinderen har fuld opbakning fra begge FDMs jurymedlemmer. 

Finalefelt til Årets Brugtbil 2023
Nyt om biler

Med Kona vinder Hyundai for anden gang titlen som Årets Brugtbil, og det er lidt af en multikunstner, der tager prisen her i 2023. Kona er en SUV i minibilklassen, som i de senere år har været en af danskernes foretrukne bilstørrelser.

Bilen er en multikunstner, fordi den både er ganske praktisk og samtidig fås med flere forskellige motorteknologier. Kona fås nemlig både som traditionel benzin- og dieselbil og som hybridbil og ganske interessant også som en velfungerende elbil.

Med Kona begyndte elbilerne at give mening for de fleste bilkøbere. Kombinationen af et stort batteri og en høj effektivitet giver en meget lang rækkevidde. De første årgange lader dog kun på én fase hjemme, og man bør derfor gå efter biler, der lader på tre faser.

Men for de fleste brugtbilkøbere er Kona mest interessant – og udbredt – som benzinbil. Her er et ordentligt sikkerhedsniveau og et højt udstyrsniveau, og så giver bilen også SUV-fornemmelse, hvor man sidder højt på forsæderne. På bagsæderne er pladsen dog lidt kneben, så tjek det før køb.

Sidst, men ikke mindst er der få fejl på modellen, og fabriksgarantien er på hele fem år. Så er bilen serviceret korrekt, kan du købe en brugt bil med fabriksgaranti, endda uden kilometerbegrænsning.

Kona også FDMs favorit

Begge FDMs jurymedlemmer havde Hyundai Kona som favorit. Tekniker i FDM rådgivning Yasser Abaiji lægger vægt på, at Hyundai Kona er finalefeltets mest fornuftige valg. Især fordi bilen sælges med en fabriksgaranti på op til fem år. Som brugtbilkøber kan du dermed købe en tre år gammel Kona, der fortsat har to års fabriksgaranti. 

Mens Yasser Abaiji peger på elbilen som den mest interessante motorvariant, var FDMs andet jurymedlem, indholdsredaktør Karsten Meyland Lemche, mere fokuseret på benzinvarianten. Her er priserne lave, udstyrsniveauet højt, og så passer bilen til mange danskere. Et godt og driftssikkert brugtbilvalg i en overgangsperiode på vej mod et bilmarked alene med elbiler. 

Dem, som næsten vandt

De øvrige fire finalister fordelte sig med en andenplads til elbilen BMW i3, der havde flere førstepladser i afstemningen end Volvo V60. V60 er mest udbredt med benzin- og dieselmotor, men findes også som plugin-hybrid.

VW T-Roc kom på en fjerdeplads, da den mistede point på kvalitetsfornemmelse, og så manglede den et særkende for at komme til tops. Sidstepladsen gik til Peugeot 208, som hovedparten af juryen fravalgte at stemme på efter den tekniske gennemgang af bilerne.

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få råd og vejledning af vores eksperter. Også når det handler om køb af en brugt bil.

Kontakt rådgivningen