Ny diesel skal rense motoren

Ny type diesel fra Shell stiller bilejerne i udsigt, at nye dieselbiler kan få renset motoren, og at ældre dieselbiler kan få kræfterne tilbage. „Spændende og velkomment,” mener FDM.

Ny type diesel fra Shell, kan angiveligt rense motoren, mens man kører.
Nyt om biler

Danmarks 800.000 ejere af dieselbiler får nu en ekstra tankpistol i bæltet, når de kører ind på en Shell-station. Og den ser ud til at skyde lidt skarpere end den traditionelle diesel.

Shell V-Power Diesel har nemlig fået tilsat flere additiver, der ifølge Shell renser motoren og bekæmper belægninger, mens man kører.

– Brændstoffet hjælper med at holde en ny motor ren længere og give en ældre dieselbil kræfterne tilbage, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell-netværket i Danmark.

MEDLEMSFORDEL: Få rabat på benzin og diesel 

Spændende at følge

I FDMs tekniske rådgivning hilser afdelingsleder Lone Otto det nye brændstof velkommen:

– Alt, der går i denne retning, er velkomment. Vi kan desværre ikke sige, om det virker, som Shell siger. Hidtil har dieseladditiver altid haft en forebyggende effekt, men i følge Shell renser den nye diesel også, så det er spændende.

LÆS OGSÅ: Skal jeg vælge benzin- eller dieselbil?

Lone Otto fortæller, at erfaringerne med benzin-udgaven af V-Power har været gode, da bilerne har kørt længere på literen. Men man kan ikke overføre erfaringerne direkte, da forholdene i motorerne ikke er de samme. Dieselmotorer har f.eks. tendens til at sode og kokse mere end benzinmotorer.

– Vi skønner, at det vil give en forbedring, fordi der er tilsat flere additiver, men vi har ikke mulighed for at teste det. Vil man selv prøve, skal man regne med at køre udelukkende med V-Power Diesel i minimum tre måneder for at kunne mærke en effekt, siger hun.

69 øre dyrere pr. liter

FDM anbefaler, at man bruger renseadditiver for at forebygge tilsodning af dieselmotorer, hvis man oplever problemer med sin dieselbil. Men Lone Otto mener ikke, at man skal kombinere det nye brændstof med additiver. Der bør man kun bruge en af delene.

– Det vigtigste for dieselbilejere er dog, at man har et kørselsbehov, der passer til dieselbilen (lange daglige ture), at man servicerer bilen med rettidige olieskift, og at man evt. tilsætter renseadditiver, anbefaler Lone Otto.

LÆS OGSÅ: Derfor stiger og falder prisen på diesel og benzin

Shell V-Power Diesel har siden august været tilgængelig på cirka 60 tankstationer, men kan nu købes på 150 bemandede Shell-tanke. Med den aktuelle dagspris koster V-Power Diesel 10,58 kr. pr. liter – den almindelige diesel, Shell FuelSave, koster 9,89 kr.

LÆS OGSÅ: Tjek priser på brændstof i dit område på benzinpriser.dk