E45 udvides nu – pas på kø!

Arbejdet med udvidelsen af E45 mellem Skanderborg og Aarhus går i gang allerede nu og kan være færdigt sidst i 2019. Der er udsigt til kø fra nu af.

Trafik

Det er gået hurtigt med at få planlagt udvidelsen af Østjyske Motorvej syd for Aarhus. Det synlige – og forstyrrende - arbejde med at udvide motorvejen fra fire til seks spor, begynder om aftenen 13. juni 2017.

Og selv anlægsarbejdet vil også ske i rekordtempo. Den 15 km lange strækning af E45 mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd ventes klar til trafikanterne i slutningen af 2019.

Det er forberedende arbejder, der begynder nu. Det går ud på, at nødsporene forstærkes. Når den egentlige udvidelse foretages i 2018, skal trafikken i anlægsperioden lægges om, så den kører i nødsporene. Og det kan de ikke holde til, som de er nu.

Nødspor skal forstærkes først

- Nødsporene på strækningen er ikke bygget til tung trafik. Asfalttykkelsen svarer stort set til en cykelsti, og den vil blive kørt i stykker, hvis der kører biler og lastbiler derude i en periode, siger forklarer projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.

Og det arbejde vil med det samme gøre trængslerne på strækningen endnu værre, end den er nu, selv om det mest omfattende arbejde bliver udført som aften- og natarbejde – hverdage kl. 19 til 6.

Her vil højre spor blive spærret, og hastighedsgrænsen reduceres til 80 km/t.

Vis hensyn, der bliver kø

Vejdirektoratet forudser, at arbejdet vil give kø.

- Det er en meget trafikeret motorvej, så vi kan ikke undgå kø, desværre, siger Robin Højen Madsen.

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet vil medføre kø i myldretiden og omkring kl. 19, når højre spor spærres. Robin Højen Madsen opfordrer trafikanterne til at vise hensyn.

- Det er vigtigt, at alle kører forsigtigt, da uheld på strækningen vil give ekstra meget kø. Vi vil meget gerne opfordre til at alle udviser hensyn og være opmærksomme i trafikken, siger han. 

Hele vejarbejdet er slut sidst i 2019

Arbejdet med at forstærke nødsporene vil formentlig være afsluttet i slutningen af august.

Selve udbygningen af strækningen Skanderborg Syd-Aarhus Syd begynder til efteråret og varer til udgangen af 2019.

SE OGSÅ: E45 får seks spor til Aarhus