VW beordres til at tilbagekalde 2,4 mio. biler

De tyske myndigheder forkaster VWs egen handlingsplan i forhold til det skandaleramte software og beordrer tilbagekaldelse af alle berørte biler i Tyskland.

Bilist

Tysklands tålmodighed med VW er tilsyneladende ved at slippe op.

I hvert fald har det tyske Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), der svarer til den danske Trafikstyrelse, i følge flere tyske medier torsdag beordret bilgiganten til at tilbagekalde de 2,4 millioner biler, der skønnes at have installeret det ulovlige software.

Softwaren betyder, at bilerne i test har fremstået langt mere miljøvenlige, end de har været, og dermed kunnet snyde sig til blandt andet en miljøgodkendelse i USA.

LÆS OGSÅ: Se om din bil har VWs snydesoftware

Ifølge Süddeutsche Zeitung har test, KBA har foretaget, vist at softwaren også har manipuleret testresultatet i Europa, så bilerne reelt har udledt langt flere skadelige stoffer end hidtil antaget. KBA ser med så stor alvor på sagen, at man altså nu har beordret VW til at tilbagekalde bilerne.

Dermed er det ikke længere op til bilejerne selv, om de vil tage imod VWs tilbud om at få afhjulpet det ulovlige software. Med dagens tilbagekaldelse bliver det et krav, at få det rettet.

LÆS OGSÅ: VW klar med plan for tilbagekaldelse

VW-plan dumpet

Det er ellers ikke mere end en uge siden, at Volkswagen AG fremlagde en plan for, hvordan det vil ske.

Ifølge den nytiltrådte CEO Matthias Müller vil koncernen fra årsskiftet begynde at indkalde de berørte biler i de forskellige lande og her opdatere bilernes software eller udføre et teknisk indgreb om nødvendigt. Dermed håber VW i løbet af 2016 at have løst den del af sine efterhånden mange problemer, der handler om bilerne.

Men den frivillige plan er altså ikke god nok, mener KBA. Samtidig har KBA bedt VW komme med en tidsplan for, hvornår de har løst problemerne med koncernens 1.6-liters dieselmotor, skriver avisen Bild.

Op mod 11 millioner biler på verdensplan skønnes at have softwaren installeret. I Danmark drejer det sig om godt 90.000 biler.
Udover at sidde i motorstyringen til VWs 1.6-liters dieselmotor, sidder det ulovlige software også i koncernens 1.2- og 2.0-liters dieselmotorer, der findes i biler fra både VW, Audi, Skoda og Seat.

LÆS OGSÅ: VW tilbagekalder til januar

LÆS OGSÅ: Alt om VW sagen