Grønt lys for fiks af 1.2 VW-diesel

Den mindste udgave af Volkswagens EA 189-motor med snydesoftware har nu fået sin godkendelse fra tyske myndigheder. Danske ejere indkaldes allerede denne uge.

Nyt om biler

9.000 danske ejere af VW-, Seat- og formentlig også Skoda-modeller med 1.2 dieselmotor vil inden for kort tid modtage indkaldelse for at få lovliggjort bilens motor.

Processen går hurtigt nu. Volkswagen i Tyskland modtog i slutningen af sidste uge den nødvendige godkendelse fra de tyske myndigheder af den eksakte tekniske løsning for 1.2-versionen af EA 189-motoren.

Polo, Fabia og Ibiza

Og i løbet af denne uge forventer den danske VW-importør at kunne begynde indkaldelsen her i landet. De 9.000 biler omfatter især VW Polo, men også Seat Ibiza og formentlig Skoda Fabia samt muligvis flere modelvarianter.

De berørte biler med euro 5-motor er produceret i perioden 2009-2015.

SE OGSÅ: Handlingsplan for VW-tilbagekaldelser klar

Bilernes motorstyring skal have ny software, som fjerner den ulovlige snydesoftware og – i det omfang motoren rent faktisk har forurenet for meget med NOX, kvælstofilte – også får renere udstødning.

Ingen bivirkning siger KBA

Det tyske Kraftfahrt-Bundesamt har – ifølge Volkswagen – bekræftet, at opdateringen af også denne motor sker uden, at der sker ændringer af brændstofforbrug, præstationer eller motorstøj.

Test udført af de europæiske bilklubber har tidligere vist, at der ikke er sket nævneværdige ændringer af den store 2.0-motor efter opdateringen.

SE OGSÅ: Test af VW-opdatering: ingen bivirkning - her og nu

I Danmark er det som et af få lande obligatorisk at få opdateringen gennemført.

SE OGSÅ: FDMs ofte stillede spørgsmål om Volkswagen-sagen