Ny verdensbil på vej til Danmark

Hyundai Kona har verdenspremiere med en minibils-SUV, der skal sælges i Danmark fra efteråret.

Nyt om biler
De smalle LED-lygter i flere etager er nyt fra Hyundai. Foto: Søren W. Rasmussen
De smalle LED-lygter i flere etager er nyt fra Hyundai. Foto: Søren W. Rasmussen

Kona er en ny biltype for Hyundai, der inden længe dukker op i salgslokalerne over hele verden.

Med en længde som en minibil, passer den nye SUV godt til det danske marked, og bilen vil kunne fås med to- og firehjulstræk plus koncernens nye 1.0 turbomotor. Priserne er ukendte, men den slags biler plejer at koste et sted mellem 175.000 og 225.000 kroner.

Designet er nærmest opsigtsvækkende for en koreaner, og særligt fronten med LED-lygter i flere etager er ny. Langs siden af bilen er der kraftige skærmkanter og paneler i lakeret plast, og bilen vil kunne fås i tofarvet bemaling med taget i én farve og bilen en anden.

Inspireret af Hawaii

Kona har fået sit navn efter et surfer-område ved Hawaii og skal signalere aktiv livsstil.
Kona har fået sit navn efter et surfer-område ved Hawaii og skal signalere aktiv livsstil.

Kona har fået sit navn efter et surfer-område ved Hawaii, og bilen er da også tiltænkt dem, der gerne vil sende signaler om et aktivt liv. Om man så har det i virkeligheden, er nok mindre væsentligt.

Indvendigt er bilen udstyret med det komfortudstyr, vi kender fra de nyeste udgaver af Hyundai, og som noget nyt kan indtrækket leveres i flere farver.

Sikkerhedsudstyret er på et højt niveau, og bilen har nødbremse, advarsel for biler i den blinde vinkel, døsighedsalarm og et system, der hjælper med at holde bilen i vognbanen.

Rummelig bil

Den nye Kona måler 4,16 meter i længden, og den er hele 180 cm bred. Højden er på 155 cm, og med en akselafstand på 2,60 meter er der god plads i bilen.

Første prøvesidning viste rimelig plads ved for- og bagsæde. Bagagerummet er også pænt i størrelsen – vi afventer de officielle mål.

Kona dukker i første omgang op med to benzinmotorer (1.0 og 1.6) plus en 1.6 liters dieselmotor. I 2018 ventes Kona-programmet udvidet med en elbil med op til 390 km rækkevidde, og der tales også om Kona som brintbil.

Motor vender tilbage med køreindtryk af den nye Kona inden længe.