Sig goddag til Speedy og Tonic

Kia varmer op til sin nye mini-SUV ved at vise skitser af bilen – og fortælle at navnet Stonic er en sammentrækning af speedy og tonic.

Nyt om biler

Her er Kias kommende mini-SUV, kaldet Stonic. Og dog. De skitser, som Kia nu har frigivet, er ifølge Kia-traditionen voldsomt pyntede og langt mere emotionelle end den rigtige bil. Særligt er hjulene voldsomt overdimensionerede.

Så vær advaret om en mere ordinært udseende bil, når den rigtige bil præsenteres om kort tid.

Kia Stonic i skitseform. Den rigtige bil kan vi bringe billeder af  21. juni. Foto: Kia
Kia Stonic i skitseform. Den rigtige bil kan vi bringe billeder af 21. juni. Foto: Kia
Ikke desto mindre giver skitserne en indikation af proportionerne på den kommende mini-SUV, der skal dyste mod biler som Peugeot 2008, Renault Captur, Nissan Note og Mazda CX-3. Og alle de andre nyheder, inklusive søsterbilen Hyundai Kona.

SE OGSÅ: Hyundais lille SUV hedder Kona

Kia fremhæver selv den svungne taglinje, de særlige tagrælinger og baglygtegrafikken.

Speedy og tonic

Kia fortæller også, hvorfra navnet Stonic stammer. Det er en sammentrækning af ordene speedy og tonic, to begreber fra musikkens verden. Tonic, der på dansk hedder tonika, er den akkord, der findes på skalaens grundtone. At speedy skulle være et musikalsk begreb ud over at betyde hurtig i almindelighed, virker mere tvivlsomt.

Ifølge Kia betyder ordene hhv. første og sidste tone i musikskalaen og skulle altså signalere, at Stonic er adræt og byder på noget nyt og friskt i den lille SUV-klasse.

Den rigtige Stonic kan Motor bringe billeder af 21. juni. Salget begynder til efteråret.