Golf bliver elegant sedan

Konceptbilen med det usexede navn NMC er et varsel om, at VW er på vej med en mini-CC – en elegant firedørs ”coupé”-version af Golf.

Nyt om biler

Rygterne talte altså sandt. VW er på vej med en elegant sedanudgave af Golf, som ikke er en ny Jetta, men en mini-CC med sænket taglinje, rammeløse vinduer og coupéagtigt bagparti.

Dermed vil VW gentage den relative succes, som mærket har haft med den større CC, og som Mercedes-Benz har haft i den endnu større grad med den første af slagsen, CLS, samt nu også CLA.

NMC er fem cm mindre i længden end Jetta, men bagagerummet er kun skrumpet 10 liter til 500 liter. Konceptbilen står på 20 tommer hjul.
NMC er fem cm mindre i længden end Jetta, men bagagerummet er kun skrumpet 10 liter til 500 liter. Konceptbilen står på 20 tommer hjul.
Mens VW har tænkt usædvanligt kreativt for mærket ved at komme tidligt (kun overhalet af Mercedes) med en ny type i denne klasse, har fantasien ikke rakt til også at give bilen et navn.

"New Midsize Coupé"

Konceptbilen, der har verdenspremiere på den kinesiske biludstilling Auto China, udstilles blot med sit projektnavn, NMC, New Midsize Coupé.

Ifølge ikke-bekræftede oplysninger på biludstillingen i Beijing vil NMC gå i produktion i 2016 og skal fremstilles i både Kina og Mexico. Biler til Europa vil komme fra Mexico.

Bilen måler 4,60 m i længden, 1,84 m i bredden og 1,42 m i højden og er dermed fem cm kortere og seks cm lavere end Jetta, der vel at mærke stadig er baseret på den gamle VW-platform. Den er samtidig seks cm bredere.

34 cm længere end Golf hatchback

I forhold til den nye femdørs Golf er den 34 cm længere.

VW siger, at der er lige så god kabineplads i NMC som i Jetta, og bagagerummet er kun en bagatel af ti liter mindre.

Udstillingsbilen har en 2.0 benzinmotor med 220 hk.

Spørgsmålet er nu, om NMC bliver en udvidelse af modelprogrammet, eller om den slet og ret skal være en erstatning for Jetta.

LÆS OGSÅ: alle nyhederne fra Auto China 2014