BMWs visionære vision for luksus

Med konceptbilen Vision Future Luxury giver BMW et indblik i design og teknologi, som vil dukke op i den næste 7-serie om et par år. Eldrift indgår i visionen.

Nyt om biler

En mægtig grill giver Future Luxury et særdeles markant og luksuriøst udseende.
En mægtig grill giver Future Luxury et særdeles markant og luksuriøst udseende.
Den velkendte BMW dobbelt-grill er vist aldrig set større end på denne grandiose konceptbil, Vision Future Luxury, som BMW lader kineserne være de første til at se.

Om grill’en bliver magen til og lige så markant, når den næste 7-serie lanceres formentlig sidst i 2015, må tiden vise. Men der er næppe tvivl om, at det er 7-serie-flagskibet, den luksuriøse konceptbil peger hen mod, når det gælder design og teknologi.

Formgivningen er en videreførelse af den konceptbil, Gran Lusso Coupe, BMW viste sidste år som en markering af mærkets nye samarbejde med designhuset Pininfarina.

Letvægt fra elbilerne

Konceptbilen har baghængslede bagdøre, som det ofte ses på konceptbiler. Men ved hjælp af det stærke kulfiber er det teknisk realistisk, som BMW allerede har vist på den  ganske vist noget mindre  nye i3. Også BMWs Rolls-Royce-mærke har baghængslede døre.
Konceptbilen har baghængslede bagdøre, som det ofte ses på konceptbiler. Men ved hjælp af det stærke kulfiber er det teknisk realistisk, som BMW allerede har vist på den ganske vist noget mindre nye i3. Også BMWs Rolls-Royce-mærke har baghængslede døre.
Letvægtsteknologi og aerodynamik ser ud til at spille en central rolle. BMW giver ikke mange fakta, men siger, at konceptbilen gør brug af letvægtsprincipper udviklet til de nye i-modeller.

Flere steder i konstruktionen, bl.a. ved dørene og under sæderne, er det da også muligt at se kulfibermaterialer, som BMW nu har lært at massefremstille til en rimelig pris.

Det ultralette kulfiber kan derfor tænkes at indgå i varierende grad i den nye fleksible platform, som den næste 7-serie formentlig debuterer med, men som kan bruges helt ned til en 3-serie.

Motoren – eller rettere motorerne – i konceptbilen siger BMW ikke noget om. Men da Future Luxury både har udstødningsrør og påskriften ”eDrive”, er der givetvis tale om en hybrid eller mere sandsynligt en opladningshybrid, som det også er tilfældet med i8.

Avantgarde-lygter

Med en ny form for organisk LED-lyskilde har BMW leget med et nyt design på de L-formede baglygter.
Med en ny form for organisk LED-lyskilde har BMW leget med et nyt design på de L-formede baglygter.
Lygterne er et kapitel for sig. Forlygterne er med den helt nye laserteknik, som nu lanceres på hybridsportsvognen i8.

Baglygterne er af en endnu mere avanceret og usædvanlig type kaldet OLED, hvor O foran LED står for organisk. Lyskilden er en organisk lysdiode, og det er en teknologi, der giver nye frihedsgrader til at designe lygter, og det benytter BMW i første omgang til at give konceptbilen en nyfortolkning af mærkets L-formede baglygter.

LÆS OGSÅ: alle nyhederne fra Auto China 2014