Generel køprognose for Tyskland

Den rolige tid på Tysklands motorveje er nu endegyldigt forbi. Op til jul og i slutningen af juleferien vil der være livlig trafik på vejene. Til at undgå kødannelser hjælper kun god timing. Den gunstige placering af helligdagene dette år giver dog noget spillerum.

Trafiksituationen i starten af juleferien 19.-21. december
I weekenden den 19. til 21. december starter alle de tyske delstater på juleferien, undtaget Bayern, der først starter den 24. december. Det vil først og fremmest bevirke meget tæt trafik på motorvejene rundt om byerne fredag eftermiddag. Men også om lørdagen, hvor mange bilister vil køre afsted på juleferie mod alperne eller andre bjerge, vil der blive lange og mange kødannelser på de traditionelle rejseruter. Om søndagen bliver det mere roligt.

Trafiksituationen i selve julen 23.-28. december
Specielt tirsdag eftermiddag den 23. december vil der være tæt trafik på motorvejene rundt om byerne. De følgende tre helligdage, juleaftensdag, onsdag den 24., 1. juledag, torsdag 25. og 2. juledag, fredag den 26. december, vil være de dage, hvor man lettest kommer frem. Lørdag den 27. december ruller den første større bølge af skiferiebilister mod Alperne og andre bjerge og på ruterne dertil vil der ind i mellem være stor risiko for kødannelser. På selv samme ruter vil der også om søndagen, den 28. december være stærk trafik ind i mellem. Hertil vil der være adskillige bilister på dagsudflugt på vej mod pisterne. Foruden vintersportsruterne vil der ligeledes igen være større risiko for kødannelser på andre motorveje. Her vil flere være på vej hjem fra juleferie, hvad man først og fremmest vil mærke sent om eftermiddagen på hovedruterne og på motorvejene rundt om byerne.

Trafiksituationen omkring nytår 30. december 2014 – 7. januar 2015
Tirsdag den 30. og onsdag den 31. nytårsaftensdag såvel som torsdag den 1. januar (her først og fremmest om eftermiddagen) forventer ADAC kun stærk trafik ind i mellem, men ikke noget der vil være et større problem for bilisterne. Dog vil risikoen for kødannelser på hjemrejseruterne tiltage jævnt efter nytår.

I alle de tyske delstater foruden Hessen slutter juleferien med den kommende weekend henholdsvis på Hellig Tre kongers dag, den 6. januar. Alt i alt bør der dog ikke blive lige så store trafikale problemer som i de forgående år, da kødannelsestiden i forbindelse med ferieslut vil blive noget mere spredt. Bayern, Baden-Württemberg, Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Schleswig-Holstein und Sachsen-Anhalt har lidt længere ferie indtil tirdag den 6. Januar, mens Rheinland-Pfalz og Saarland har indtil onsdag den 7. Januar.

Se den helt aktuelle trafiksituation i Tyskland her

Strækninger med særlig risiko for kødannelse (begge retninger):

 • Storrum Hamborg, Berlin, Köln og München    
 • A 1 Köln - Dortmund - Bremen  
 • A 2 Dortmund - Hannover - Braunschweig - Berlin   
 • A 3 Köln - Frankfurt - Nürnberg - Passau  
 • A 4 Kirchheimer motorvejskryds - Erfurt - Dresden
 • A 5 Frankfurt - Karlsruhe - Basel 
 • A 6 Metz/Saarbrücken - Mannheim - Heilbronn - Nürnberg 
 • A 7 Hamborg - Hannover - Kassel - Würzburg - Füssen/Reutte    
 • A 8 Karlsruhe - Stuttgart - München - Salzburg  
 • A 9 München - Nürnberg - Berlin
 • A 10 Berliner Ring      
 • A 24 Hamborg - Berlin   
 • A 61 Mönchengladbach - Koblenz - Ludwigshafen 
 • A 81 Stuttgart - Singen       
 • A 93 Inntal motorvejskryds - Kufstein
 • A 95 /B 2 München - Garmisch-Partenkirchen   
 • A 96 München - Lindau 
 • A 99 Rundt om München

Strækninger med vejarbejde

Totalt spærrede strækninger

Der er ingen totalt spærrede strækninger.

Forbud mod kørsel med lastvogne over 7,5 ton

Torsdag den 25. december, fredag den 26. december såvel som torsdag den 1. januar er der forbud mod kørsel med tunge lastvogne over 7,5 ton fra midnat til kl. 22. i hele Tyskland. Også i andre lande vil der være forbud mod kørsel på motorvejene med de tunge lastbiler på disse dage. Selvom tirsdag den 6. januar er helligdag i mange tyske delstater, er der dog ikke noget kørselsforbud noget sted.

Køprognose for andre lande 

Juletrafikken vil også gøre sig gældende i resten af Europa. Flere steder starter juleferien i weekenden den 19. – 21. december og feriebilisterne vender hjem igen i weekenden den 2.-4. januar eller tre dage senere. I vintersportslandene Østrig, Schweiz, Italien og Frankrig vil der, foruden i dagene op til jul og efter nytår, være stor risiko for kødannelser på skiftedagene på skisportsstederne (lørdage)

Strækninger med særlig risiko for kø.

 • Østrig: A 1 West-, A 10 Tauern-, A 12 Inntal-, A 13 Brenner motorvejene, S 16 Arlberg-motortrafikvej, B 179 Fernpass-Route såvel som statsvejene i Tyrol, Salzburg og Vorarlberg
 • Italien: A 22 Brenner motorvejen såvel som vejene i Puster-, Gardena- og Gader dalene og i Vinschgau
 • Schweiz: A 2 Gotthard-Rute, A 1 St. Gallen - Zürich - Bern, A 13 San Bernardino-Rute og tilkørselsvejene til skiområderne i Graubündens, Berner Oberlands, Valais og Centralschweiz; længere ventetid ved biltogs losningsstationenerne Furka, Lötschberg og Vereina

Trafikinformation for andre europæiske lande

Belgien: mobilis.touring.be/info-trafic/

Frankrig: www.bison-fute.equipement.gouv.fr

Holland: www.trafficnet.nl

Irland: www.aaireland.ie

Italien: www.autostrade.it/en/

Kroatien: www.hak.hr/en

Luxembourg: www.cita.lu/

Norge: www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger

Polen: www.gddkia.gov.pl

Schweiz: www.tcs.ch

Slovenien: www.promet.si

Spanien: infocar.dgt.es/

Storbritannien: www.theaa.com

Sverige: trafikinfo.trafikverket.se

Tjekkiet: www.uamk.cz

Tyskland: www.verkehrsinfo.de

Ungarn: www.motorway.hu

Østrig: www.oeamtc.at

 

Læs mere om kør selv-ferie på fdm.dk

 

Køkalender for trafikken i Tyskland

Klar til kør selv-ferie

FDMs Ruteplan