I op til tre uger efter salget af en bil, er bilen dækket af sælgers forsikring, hvis bilen ikke forinden er omregistreret til den nye ejer.

Omregistrering af bil hos FDM

Bilen vil kunne omregistreres uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Omregistrering kan ske hos FDM på et af vores synssteder. Du skal ikke være medlem af FDM for at omregistrere bilen. Du kan køre direkte til et FDM testcenter eller booke tid på forhånd, hvis du ikke ønsker ventetid.

Kontakt FDM og bestil tid til omregistrering på telefon: 70 13 30 40. Du kan også bestille tid online:

BESTIL TID: FDM motorkontor

Når en bil skal omregistreres hos FDM, skal der medbringes følgende:

  • Bilens originale registreringsattest (begge sider)
  • Dokumentation for, at ny ejer har en ansvarsforsikring. Det kan for de fleste forsikringsselskaber ske digitalt i forbindelse med omregistreringen. Enkelte kræver et forsikringsbevis (læs mere nedenfor)
  • Penge til gebyr for omregistrering af bil kr. 480
  • Billedlegitimation
  • Fuldmagt (hvis sælger omregistrerer på vegne af køber)

Omregistrering af bil og ejerskifte

Selv om en ny ejer har tre uger til at omregistere bilen, anbefaler FDM, at I sammen omregistrerer til den nye ejer. Hvis du er sælger af bilen, er det sikrest for dig, at du og køber tager sammen til det FDM testcenter, hvor bilen kan omregistreres. Her skal køber medbringe dokumentation for, at bilen kan ansvarsforsikres. Det kan ske via et forsikringsbevis eller digitalt i forbindelse med omregistreringen. Det er ikke alle forsikringsselskaber, der kan levere oplysningen digitalt. Som køber må du eventuelt på forhånd kontakte dit forsikringsselskab for at sikre, om du skal medbringe et forsikringsbevis eller om det kan klares digitalt.

FIND: Find dit lokale FDM testcenter

Omregistrering online

På SKATs hjemmeside kan I omregistrere elektronisk. Det gør I ved at logge på "Tast selv borger" og vælge Motorregister. Omregistreringen på hjemmesiden er uden fortrydelsesret. Du får derfor ikke pengene tilbage, hvis du taster forkert. Husk, at både køber og sælger skal have NemID klar.

LÆS MERE: Ejerskifte og brugerskifte for private

Købesum overdrages

Når bilen er omregistereret får køber en midlertidig registreringsattest udleveret. Den nye registreringsattest kommer efterfølgende med posten. Før køber kører med bilen, bør du som sælger sikre dig købesummen - enten i form af kontanter eller en banknoteret check, så du er sikker på, at der er dækning for beløbet. Køber kan også have overført pengene til din bankkonto. I så fald skal pengene være registreret på kontoen, før du udleverer bilen.

LÆS MERE: Om bilsalg på fdm.dk

Underret dit forsikringsselskab

Ved omregistreringen får dit forsikringsselskab får automatisk besked fra SKAT om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskifte. Den forudbetalte vægt- eller ejerafgift refunderes til dig. Vælger du at lade køber køre af sted i bilen før en omregistrering - efter at du har modtaget betalingen - er det vigtigt, at du straks underretter dit forsikringsselskab om salget. De noterer, at forsikringen skal ophøre tre uger efter ejerskiftet og giver SKAT besked. Du skal gemme slutsedlen som dokumentation for, at du har solgt bilen, og hvem den er solgt til. Sker der en skade i denne periode, belastes din forsikring ikke.

LÆS OGSÅ: Alt om forsikring på fdm.dk

Medlem af FDM

Som medlem af FDM kan du til enhver tid bruge FDMs juridiske og tekniske rådgivere. Bliver du i tvivl om din bilhandel, så kontakt din FDM rådgiver før du skriver under. Er du ikke medlem af FDM, kan du oprette et medlemskab i forbindelse med dit bilkøb. FDM hjælper dig til et sikkert bilkøb fra start til slut.