Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Kia Niro - hybrid på koreansk

Kia Niro. Foto: Karsten Meyland Lemche, FDM

Kia er kommet med på hybridbølgen. Niro er en moderne crossover, der kombinerer plads og teknik på en interessant måde.

Det ses først og fremmest ved drivlinjen, hvor Niro benytter en dobbeltkoblingsgearkasse i modsætning til Toyota, der benytter et trinløst automatgear. Det betyder, at Niro har et markant mere behageligt støjbillede under acceleration, samtidig med at den har et blødt gearskifte.

Dertil kommer, at Niro må trække 1.300 kg, hvilket er nok til en tung trailer eller en lille campingvogn.

 
 

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Anders Rasmussen
#2Kørte en prøvetur i Kia Niro i går og må sige at jeg er imponeret. Automatgearet er virkelig behageligt dejlige bløde skift. det giver også en rolig acceleration i forhold til feks. Toyota Auris som jeg havde et års tid. Toyotaens voldsomme omdrejninger og det lydbillede der var ved acceleration kunne jeg ikke rigtig vænne mig til og skuffende 19.25 km/l var ikke imponerende. Det skal dog retfærdigvis siges at mit kørselsmønster var 20 % by 50 % landevej og 30 % motorvej, ikke optimalt.

Niroens el motor virker også som om den er en anelse kraftigere, hvilket helt sikkert vil bidrage til bedre benzinøkonomi. Jeg er overrasket over Niroens kvaliteter.
Rediger
 |  Skrevet af: Lasse Deleuran
#1Det er forståeligt hvis man stiller sig forundret overfor FDM's kritik af støjbilledet for Toyota's hybridbiler.

Dette kan skyldes at FDM testkører hybridbilerne fra Toyota i kørselstilstand 'B' frem for 'D'. Da 'B' (for 'brake mode') er beregnet til ekstrem bjergkørsel, medfører det markant mindre regenereret energi, hvilket sætter benzinmotoren på overarbejde. Dette resulterer i højere omdrejninger under acceleration og dårligere benzinøkonomi. Tidligere henvendelse til FDM har været forgæves mht. at rette fejlen i tidligere anmeldelse.Tilbage til Kia Niro. Det er godt at se Toyota igen får konkurrence på hybridområdet. Desværre har Hyundai/Kia ikke formået at matche hverken benzinøkonomi, sikkerhed, ydeævne eller miljøegenskaber (se Euroncap, ADAC og andre anmeldelser), men vi kan håbe at de vil forbedre sig og ikke give op ligesom Honda gjorde med sin seneste direkte konkurrent.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater