Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Omregistrering af bilen

omregistrering af bil

Både som privat køber og sælger kan du selv stå for omregistrering af bilen. Det kan gøres hos FDM eller online. FDM anbefaler, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen.

I op til tre uger efter salget af en bil, er bilen dækket af sælgers forsikring, hvis bilen ikke forinden er omregistreret til den nye ejer.

Omregistrering af bil hos FDM

Bilen vil kunne omregistreres uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Omregistrering kan ske hos FDM på et af vores synssteder. Du skal ikke være medlem af FDM for at omregistrere bilen. Du kan køre direkte til et FDM testcenter eller booke tid på forhånd, hvis du ikke ønsker ventetid.

Kontakt FDM og bestil tid til omregistrering på telefon: 70 13 30 40. Du kan også bestille tid online:

BESTIL TID: FDM motorkontor

Når en bil skal omregistreres hos FDM, skal der medbringes følgende:

  • Bilens originale registreringsattest (begge sider)
  • Dokumentation for, at ny ejer har en ansvarsforsikring. Det kan for de fleste forsikringsselskaber ske digitalt i forbindelse med omregistreringen. Enkelte kræver et forsikringsbevis (læs mere nedenfor)
  • Penge til gebyr for omregistrering af bil kr. 480
  • Billedlegitimation
  • Fuldmagt (hvis sælger omregistrerer på vegne af køber)

Omregistrering af bil og ejerskifte

Selv om en ny ejer har tre uger til at omregistere bilen, anbefaler FDM, at I sammen omregistrerer til den nye ejer. Hvis du er sælger af bilen, er det sikrest for dig, at du og køber tager sammen til det FDM testcenter, hvor bilen kan omregistreres. Her skal køber medbringe dokumentation for, at bilen kan ansvarsforsikres. Det kan ske via et forsikringsbevis eller digitalt i forbindelse med omregistreringen. Det er ikke alle forsikringsselskaber, der kan levere oplysningen digitalt. Som køber må du eventuelt på forhånd kontakte dit forsikringsselskab for at sikre, om du skal medbringe et forsikringsbevis eller om det kan klares digitalt.

FIND: Find dit lokale FDM testcenter

Omregistrering online

På SKATs hjemmeside kan I omregistrere elektronisk. Det gør I ved at logge på "Tast selv borger" og vælge Motorregister. Omregistreringen på hjemmesiden er uden fortrydelsesret. Du får derfor ikke pengene tilbage, hvis du taster forkert. Husk, at køber skal have NemID klar.

LÆS MERE: Ejerskifte og brugerskifte for private

Købesum overdrages

Når bilen er omregistereret får køber en midlertidig registreringsattest udleveret. Den nye registreringsattest kommer efterfølgende med posten.

Før køber kører med bilen, skal du som sælger sikre dig købesummen. Det kan ske i form af kontanter eller ved at køber overfører pengene til din bankkonto. I så fald skal pengene være registreret på din konto, før du udleverer bilen.

LÆS MERE: Om bilsalg på fdm.dk

Underret dit forsikringsselskab

Ved omregistreringen får dit forsikringsselskab får automatisk besked fra SKAT om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskifte. Den forudbetalte vægt- eller ejerafgift refunderes til dig. Vælger du at lade køber køre af sted i bilen før en omregistrering - efter at du har modtaget betalingen - er det vigtigt, at du straks underretter dit forsikringsselskab om salget. De noterer, at forsikringen skal ophøre tre uger efter ejerskiftet og giver SKAT besked. Du skal gemme slutsedlen som dokumentation for, at du har solgt bilen, og hvem den er solgt til. Sker der en skade i denne periode, belastes din forsikring ikke.

LÆS OGSÅ: Alt om forsikring på fdm.dk

Medlem af FDM

Som medlem af FDM kan du til enhver tid bruge FDMs juridiske og tekniske rådgivere. Bliver du i tvivl om din bilhandel, så kontakt din FDM rådgiver før du skriver under. Er du ikke medlem af FDM, kan du oprette et medlemskab i forbindelse med dit bilkøb. FDM hjælper dig til et sikkert bilkøb fra start til slut.

 

Rediger
 |  Skrevet af: Casper Schad
Quoting: Michael Nielsen
#12Hej Michael

Det er rigtigt at køber - efter loven - har en frist på 3 uger til at omregistrere, derfor kan du desværre ikke forlange af SKAT at de afmelder vognen før denne frist er udløbet. Men den frist, du har aftalt med køber, er stadig bindende mellem jer. Derfor vil du kunne kræve af køber at han erstatter den udgift, du har til betaling af vægtafgift og eventuel kaskodækning i perioden fra de 7 dage er udløbet og til vognen afmeldes af SKAT.

Med venlig hilsen
FDM Rådgivningen
Casper Schad
Advokat
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Nielsen
#11Jeg har solgt min campingvogn og har i slutsedlen aftalt at køber omregistrerer inden 7 dage. Det har køber ikke gjort, og SKAT vil ikke afmelde den før der er gået 3 uger er det korrekt?
Rediger
 |  Skrevet af: Debbie Hedegaard
Quoting: Svend Lindbøl
#10Kære Svend Lindbøl

Tak for din kommentar.

Ved skader i tre ugers perioden dækker sælgers forsikring ifølge loven. Men det sker uden bonustab for sælger og uden at belaste hans forsikringsforhold i øvrigt. Evt. selvrisiko opkræves hos bilens nye ejer, som nu er omfattet af tidligere ejers forsikring.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte den juridiske rådgivning:

https://www.fdm.dk/kundeservice

Med venlig hilsen

Debbie Hedegaard
Webredaktør, FDM Rådgivning
Rediger
 |  Skrevet af: Svend Lindbøl
#9Hej FDM.
På det sidste har FDM i flere omgange gjort opmærksom på det forkerte/mærkelige i leveringsomkostninger på brugte biler. Det har I gjort i flere år uden synderlig virkning. DAF fastholder leveringsomkostningerne med henvisning til sådan er det.

Nu skriver i gentagne gange i denne artikel vedr. brugtbilsalg at den gamle ejers forsikring (sælger) dækker i 3 uger fra om registrering. Det er nøjagtig ligeså uheldigt som leveringsomkostninger. Ingen forsikringsselskaber giver 3 uger fripolice ganske gratis.

Hvorfor skal jeg dække købers i 3 uger? (Forhandlere har samme ide') Hvorfor skal jeg dække forhandlerens risiko for tyveri, skader osv.?
Rediger
 |  Skrevet af: Debbie Hedegaard
Quoting: Karsten Rye Jensen
#8Kære Karsten Rye Jensen

Jeg har sendt din forespørgsel videre til Rådgivningen, som vil svare dig via mail. Du er altid velkommen til at skrive til Rådgivningen. Du kan kontakte Rådgivningen direkte via vores webformularer, som du finder her:

http://www.fdm.dk/kundeservice/raadgivning

Med venlig hilsen

Debbie Hedegaard
Webredaktør, FDM Rådgivning
Rediger
 |  Skrevet af: Karsten Rye Jensen
#7Hej. Jeg er kasserer i FDF K 17 - Valby, og vi har en trailer som står i vores formands navn. Han er desværre lige død, og nu ved vi ikke rigtigt hvordan vi får anhængeren om registreret. Jeg har den originale registreringsattest. mvh Karsten Rye
Rediger
 |  Skrevet af: Peter Cowland
#6Vær opmærksom på at omregistrering med NemID på skat.dk eller fx i synshal kræver kontroltal som ikke er på alle registreringsattester, fx ikke på min fra 2004. Hvis kontroltallet mangler skal man i god tid sørge for at få kontroltal oplyst af Skat.
Rediger
 |  Skrevet af: Kim Vilcken Laursen
Quoting: Rasmus Holm
#5Kære Rasmus Holm

Det er muligt at få bilen registreret ved henvendelse til et af vores testcentre/motorkontorer. For at få bilen indregistreret, skal du medbringe gyldigt billede ID, bilens originale registreringsattest, samt evt. forsikringsbevis (dette er dog ikke krav ved alle forsikringsselskaber). Prisen for indregistrering/et sæt nummerplader er 1.380,00 kr. hos FDM.

Med venlig hilsen

Kim Vilcken Laursen
Teknisk konsulent
Rediger
 |  Skrevet af: Rasmus Holm
#4Hej FDM.

Hvad gør jeg hvis jeg skal købe en bil som står uden plader, den er dog lige blevet nysynet men hvordan forholder jeg mig til omregistering og kan jeg bare tage til et af fmd`s centre og omregistering den selvom der ikke er plader på den? eller hvad gør jeg mvh Rasmus
Rediger
 |  Skrevet af: Claus Rasmussen
#3Hej FDM.

Kan køber udstyrer en anden med fuldmagt , når bilen skal omregistreres ????
Original registreringsattest skal selvfølgelig medbringes.

mvh
Claus

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen