Bil

 


- kr.
Kr.

 


- kr.
Kr.

 


- km/l.
Km/l.

Kørsel

 


- km.
Km.

 


- km.
Km.

 


- km.
Km.

NB! Beregneren kræver Adobe Flash for at kunne fungere. For at aktivere Flash i Chrome klik på udråbstegnet i browserens adressevindue. Firefox og Internet Explorer kører Flash automatisk. Mac og iOS enheder kan ikke køre Flash og beregneren kan derfor ikke bruges på denne type enheder.


Beregningen er baseret på dit kørselsmønster, og forholdet mellem bilens beskatningsgrundlag og bilens købspris.
 

Firmabil

Når bilens samlede årlige omkostninger er større end den værdi af fri bil, du beskattes af, vil pilen pege mod firmabil.

Der er især to faktorer, der er afgørende for resultatet. Dels antallet af private kilometer du kører privat i bilen. Tommelfingerreglen er, at jo flere kilometer du kører privat i bilen, desto bedre kan det svare sig at have firmabil. Dels har beskatningsgrundlaget en stor betydning. Et lavt beskatningsgrundlag ift. bilens købspris gør det mere attraktivt at tage imod en firmabil.

Egen bil

Det er især dit kørselsbehov, der er afgørende for, om det kan betale sig at vælge egen bil. Hvis du forventer at køre mange erhvervskilometer og få private kilometer, kan det som udgangspunkt bedst betale sig at vælge egen bil. Hvis du er berettiget til befordringsfradrag, har det også en betydning for resultatet. For at bevare både kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag skal du anvende din egen bil.

Hvis de samlede årlige driftsomkostninger bliver lavere end værdien af fri bil, som du skal beskattes af, kan det bedre betale sig at vælge egen bil. 

TAG TESTEN: Find den bil, der passer til dig på biler.dk
LÆS OGSÅ: Skal jeg vælge benzin eller diesel

Overvejer du at lease? Brug FDMs leasingguide og find din næste bil

FDM anbefaler også:

Guide til dit bilkøb
Hent FDMs slutseddel