Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Bilimport til Danmark

Bilimport til Danmark

Hvis du overvejer import af bil, kan du læse disse guides, som indeholder gode råd og krav, der skal opfyldes.

Der er en række krav, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer bilimport. Det er ikke ukompliceret at importere en bil, så det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i både loven og økonomien, så du ikke får overraskelser undervejs.

Der kan være mange faldgruber, hvis du ikke har importerer bil før. Som medlem kan du altid kontakte FDMs rådgivning, hvis du har brug for hjælp eller bare har spørgsmål til bilimport. I rådgivning sidder eksperter, der kan hjælpe dig med både de juridiske og tekniske spørgsmål.

KONTAKT: FDMs jurister og teknikere
SE OGSÅ: FDMs oversigt over biler på markedet

Research

Inden du giver dig i kast med at importere en bil fra udlandet, er det vigtigt, at du overvejer det grundigt. Man kan nemt tro, at der er meget at spare ved at importere en bil, men det er langt fra altid sikkert. Undersøg derfor hvilke omkostninger du har ved importen og få et bindende svar på bilens afgift fra SKAT, inden du køber bilen i udlandet

LÆS MERE: Er import for dig?

Forberedelse

FDM anbefaler generelt, at du importerer bil via en forhandler og gerne en større mærkeforhandler. Det giver større tryghed, og du kan ofte bedre stole på informationerne om bilen. Før du tager af sted kan det betale sig, at undersøge om bilen kan testes på stedet. Bestil biltesten i forvejen, så du ved, der er tid til dig. FDM anbefaler, at du ikke tager større kontantbeløb med dig, men i stedet aftaler med sælger, at du overførser beløbet via bank. Overvej også hvordan du skal have bilen med hjem fra udlandet. Skal du bruge danske prøveplader, fås de på SKATs motorkontor eller via deres hjemmeside.  

LÆS OGSÅ: Før du tager afsted efter bilen

Købet

Før du overdrager penge for den nye bil, skal du sikre, at alt er i orden med bilen og du har alle papirer. Tjek bilen for restgæld, så du ikke risikerer at overtage gæld. Gennemgå også bilen for skader og tag en prøvetur i den.

LÆS MERE: Køb af importbil i udlandet 

Hjemtransporten

Der er flere muligheder for at få importbilen hjem. Du kan overveje eksport- eller prøveplader, ligesom det er muligt at køre på sælgers plader, hvis bilen er indregistreret og forsikret. Ønsker du ikke selv at køre bilen hjem, kan du vælge at få den transporteret hjem via en vognmand. Læs mere om de forskellige muligheder og sæt dig ind i de regler, der skal overholdes.

LÆS OGSÅ: Hjemtransport af bilen fra udlandet

Told- og registreringssyn

En importeret bil skal både have et told- og registreringssyn. Du har pligt til at stille til et told- og registreringssyn straks efter bilen er indført. Hvis indførslen sker i forbindelse med tilflytning til Danmark (altså efter du har boet i udlandet), har du 14 dages frist til told- og registreringssyn.

LÆS OGSÅ: Told- og registreringssyn

Afgiftsberegning

Der skal beregnes afgift af importbilen. Grundlaget for beregning af registreringsafgiften afhænger af, om bilen (eller motorcyklen) kan anses som ny, brugt eller som veteranbil. 

LÆS OGSÅ: Afgiftsberegning af importbilen

FDM anbefaler også:

 

Se dig for, hvis du køber importeret bil

FDM Rådgivning, hvis du er i tvivl om bilimport

Nummerplader hos FDM

Bestil syn hos FDM

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen