Lige nu 699 kr.
Medlemskab
Vejhjælp +
Batteritjek

Meld dig ind i dag og bliv godt kørende

Bilimport til Danmark

Bilimport til Danmark

Der er en række ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer bilimport af en brugt bil.

Der er en række lovmæssige og proceduremæssige ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer bilimport. Begynd med at tjekke marked og priser meget grundigt - både i Danmark og i det land, du vil købe bil. Husk også at medregne udgifterne til udlandsture, transport m.m.

Afgift ved import

På hjemmesiden bilpriser.dk kan du vurdere registreringsafgiften på en brugt bil, der bliver importeret fra et andet EU-land.

SKAT eller et af de privat afgiftsberigtigelsesfirmaer, kan foretage den endelige beregning af registreringsafgiften på din importerede bil. Du kan også lade dig inspirere af SKATs tidligere værdiansættelser, her skal du dog være opmærksom på, at køretøjets stand ikke fremgår under værdiansættelsen, og priserne er meget usikre.

Disse priser kan ses i Motorregistret på TastSelv på SKATs hjemmeside. Bruger du et af de private afgiftsberigtigelsesfirmaer i stedet for SKAT, kan du som reglen opnå en hurtigere behandling af din sag. Dog skal du også være opmærksom på, at du ved fravalg af SKAT, sætter det almindelige klagesystem ud af kraft. Du kan dermed ikke klage over størrelsen på den afgift, som det private firma beregner. Hvis det private firma ikke sørger for at betale SKAT, kan du i værste fald risikere at betale den samme afgift to gange.

Læs mere på SKAT.dk 

Told og moms

Brugte biler, der har været registreret i et andet EU-land, kan indføres told og momsfrit til Danmark, forudsat bilen er mindst seks måneder gammel og har kørt mindst 6000 kilometer. Hvis du vil importere en brugt bil fra et land udenfor EU, skal der betales told og moms. Tolden er da 10 pct. og beregnes af fakturaprisen plus fragt og forsikringsomkostninger. Momsen er 25 pct. og beregnes af fakturaprisen plus evt. told, fragt og forsikringsomkostninger. 

Ejer af bilen

Brugte biler kan indføres told- og momsfrit som flyttegods på betingelse af, at du har ejet og benyttet bilen de seneste 6 måneder. Som dokumentation skal du fremlægge et udenlandsk registreringsbevis. I de første 12 måneder efter indførslen må bilen ikke sælges, pantsættes eller udlejes. Brugte biler, der har været registreret i et land uden for EU, kan også i visse andre tilfælde indføres toldfrit eller til en lavere toldsats end den, der normalt skal betales. Spørg et af skattecentrene om de mere præcise regler

Syn af den importerede bil

Først skal du dog have bilen synet. Dette kan for eksempel ske hos FDM

Find din lokale FDM synshal

Der skal foretages et registrerings-toldsyn i DK. Synsvirksomheden skal ved registreringssynet  kontrollere om køretøjet opfylder nationale og sikkerhedsmæssige bestemmelser. Ydermere skal der foretages et toldsyn, hvor udstyr, stand, alder, og kilometer indtastes i DMR Motorregister.

Særlig EU syn gælder kun hvis bilen i et EU land har været synet indenfor de seneste to år. I så fald kan EU synet overføres med dets resterende gyldighed, til DMR Motorregister. Bilen er i så fald ikke nysynet i DK, prisen for et EU syn er samme som et registreringssyn, grundet indtastning i DMR Motorregister, synsvirksomheden skal endvidere kontrollere at køretøjet overholder de nationale bestemmelser.

Værdifastsættelse

Når bilen er synet, skal du starte en værdifastsættelse hos SKAT, dette gøres på SKAT.dk/Tast selv borger/Motorregister. Du kan også mod et gebyr på 400 kroner bede om et bindende svar.

Læs mere på SKAT 

Registreringsafgift for brugte biler

Registreringsafgiften på brugte biler beregner SKAT ud fra bilens afgiftspligtige værdi. Det vil sige bilens almindelige pris inkl. moms, men uden registreringsafgift. Som tommelfingerregel udgør afgiften ca. 2/3 af udsalgsprisen i Danmark og den afgiftspligtige værdi udgør 1/3. En bil anses for at være brugt, når bilen har kørt mere end 2000 kilometer, uanset hvor gammel den er.

BEREGN: Registreringsafgiften hos SKAT

Registreringsafgift for nye biler

Bilen anses for at være ny, når den har kørt under 2000 kilometer. Så skal du betale afgift af den handlede pris. SKAT vil altså tage udgangspunkt i fakturaen eller slutsedlen. Der betales 105 pct. i registreringsafgift af de første 82.800 kroner af bilens afgiftspligtige værdi. Af den resterende del betales 150 pct. i registreringsafgift. Dertil kommer en lang række af fradrag og tillæg afhængig af, hvor langt bilen kører på literen, og hvilket sikkerhedsudstyr bilen er udstyret med.

Fortrydelse

Når den endelige vurdering har fundet sted, bliver resultatet af vurderingen sendt til skattecenteret, der giver dig som bilejer besked om vurderingsresultatet. Hvis du efter vurderingen af bilen synes, at den registreringsafgift, der skal betales, er for høj, kan du "fortryde" og annullere anmeldelsen.

Særlige krav til udstyr og indretning

Ud over, at man skal kunne dokumentere, at bilen tidligere har været registreret i udlandet, skal bilen være forsynet med diverse ekstraudstyr alt efter dato og år for indregistrering. Kun biler registreret første gang på den nævnte dato eller senere skal bl.a. opfylde nævnte krav (der kan være fastsat andre gældende krav):

 

 • Seler på forsædet (1.7.1969)
 • Ratlås og dørlås (1.10.1972)
 • Lamineret forrude (1.4.1975)
 • Seleforankringer ved bagsæderne (1.4.1980)
 • 4-taktsmotor (1.4.1984)
 • Hovedstøtter på forsæder (1.4.1986)
 • Seler ved alle fremadvendte sæder (1.4.1989)
 • Katalysator: Biler med benzinmotor over 2.000 cm3 skal være forsynet med reguleret katalysator, hvis de er indregistreret første gang efter 1.10.1989 (1.10.1990 for øvrige benzinbiler).
 • Personbil skal være EF-typegodkendt (skal fremgå af fabrikationspladen). (1. januar 1998).
 • Bilen må ikke være ombygget

For dieselbiler skal en af følgende betingelser være opfyldt:

 •  Bilen er forsynet med original monteret katalysator, eller dok. for at luftforureningsbestemmelserne er opfyldt (1.10.1989- for biler over 2.000 cm3, 1.10.1990- for andre biler).
 • Bilen er i nøje overensstemmelse med en standardtypegodkendelse eller anmeldt EF-typegodkendelse udstedt efter den nævnte dato (eller eventuelt udstedt tidligere, men med angivelse af »miljøvenlig«).
 • Motoren er omfattet af en standardtypegodkendelse
 •  Personbil skal være EF-typegodkendt (skal fremgå af fabrikationspladen). (1. januar 1998).

Partikelfilter

 

Fra 2010 betales endvidere et tillæg på 1.000 kr. årligt for dieseldrevne biler uden godkendt partikelfilter. Tillægsafgiften udgør 1000 kroner om året.

Læs mere på SKAT

Forsikring

 

For at få bilen registreret på danske nummerplader skal du i et forsikringsselskab tegne en ansvarsforsikring for bilen (du kan naturligvis også tegne en kaskoforsikring, men det er ikke noget krav). Forsikringsselskabet udsteder enten et forsikringsbevis eller oplysningen kan hentes digitalt i forbindelse med omregistreringen. Det er ikke alle forsikringsselskaber, der kan levere oplysningen digitalt. Du må eventuelt på forhånd kontakte dit forsikringsselskab for at sikre, om du skal medbringe et forsikringsbevis eller om det kan klares digitalt.

Registrering på danske plader

Ved henvendelse til FDM skal du medbringe:

 • Bilens originale udenlandske registreringsattest
 •  Evt. dok fra SKAT

Vær særlig opmærksom

 

LÆS MERE: Se dig for, hvis du køber importeret bil

Brug din FDM rådgiver

Der er mange faldgruber, når du overvejer bilimport. Som medlem af FDM kan du til en hver tid bruge FDMs rådgivningere, hvor der er eksperter, der kan hjælpe dig.

KONTAKT: FDM Rådgivning, hvis du er i tvivl om bilimport

FDM anbefaler også om bilimport:

 

Nummerplader hos FDM
Alt om bilkøb

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
 • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr