Udeblivelse fra syn kan blive dyrt

Det er ikke længere kun de bilister, der bliver stoppet af politiet, der risikerer en bøde for at udeblive fra syn. Fra 1. juli 2012 kan alle få en bøde, hvis man ikke overholder indkaldelsen til syn. Bødens størrelse stiger desuden til 2.000 kr.

Udeblivelse fra syn kan koste dyrt
Bilist

Konsekvenserne for ikke at overholde det lovpligtige syn på din bil bliver skærpet. Tidligere betød udeblivelse fra syn en bøde på 1.000 kr., hvis du blev stoppet af politiet. Men fra juli bliver det muligt at udstede bøde, når bare du udebliver fra synet. Bøden for udeblivelse stiger samtidig fra 1.000 kr. til 2.000 kr.

Find FDM synshal i nærheden

Dobbelt bøde

Du modtager en indkaldelse til syn otte uger før, bilen skal være synet. Vær opmærksom på at indkaldelsen eventuelt kan ligge i e-boks på internettet, hvis du har tilmeldt dig den. Udebliver du fra synet, vil der ti uger efter den oprindelige synsdato automatisk blive udstedt en bøde på 2.000 kr.

Du vil samtidig få et påbud om at aflevere nummerpladerne til en nummerpladeoperatør som for eksempel Skat eller FDM. Hvis du ikke har aflevereret nummerpladerne inden fire uger, vil du modtage endnu en bøde på 2.000 kr., og sagen sendes til politiet, der vil inddrage dine nummerplader.

Nye nummerplader

Får du klippet bilens nummerplader, skal du inden for 48 timer fjerne din bil fra offentlig vej. Desuden skal du, hvis du ønsker at få bilen ud at køre igen, selv betale for et nyt sæt nummerplader. Et sæt nye nummerplader koster 1.180 kr. Men før du kan få et nyt sæt nummerplader, skal du have bilen synet. Det kræver, at du enten lejer et sæt prøveplader for at komme til synshallen eller transporterer bilen på lad.

Bilen kan synes og samtidig få nye nummerplader på FDMs testcentre.
 

FDM anbefaler også:

Periodisk syn og synsrapport
Få nummerplade hos FDM