Fynsk motorvej får tredje spor

Regeringen vil udvide E20 ved at tillade kørsel i nødsporet

Regeringen foreslår at udvide den fynske motorvej ved at inddrage nødsporet. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op. FDM er positiv overfor forslaget, men mener at der på sigt er brug for en permanent udvidelse.

Der er udsigt til mindre trængsel den fynske motorvej.

Ifølge TV2 Fyn foreslår regeringen som en del af sit kommende finanslovsudspil at udvide den hårdtprøvede E20 motorvej hen over Fyn med et tredje spor. Det skal ske ved at inddrage nødsporet mellem Nørre Aaby og Odense.

LÆS OGSÅ: Sådan kører du korrekt i nødsporet

Første mandag eftermiddag vil finansminister Kristian Jensen (V) på et pressemøde gå i detaljer med forslaget indhold, men til TV2 Fyn siger Assens borgmester Søren Steen Andersen (V):

”Vi får udvidet nødsporet så hurtigt som muligt, og jeg forventer, at det er klar inden for de næste par år.”

Selvom han er tilfreds med regeringens forslag om at løse trængslen på den fynske motorvej, mener han, at en reel udvidelse med et egentligt tredje spor på sigt er den mest holdbare løsning.

Hos Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker man forslaget op, og dermed er der flertal for forslaget. Som Assens borgmester mener de to partier dog, at en inddragelse af nødsporet kun bør være midlertidig for en egentlig udvidelse. 

LÆS OGSÅ: Analyse giver grønt lys for kørsel i nødsporet

Fornuftig her-og-nu-løsning

Også FDM er positive over udsigten til et tredje spor.

”FDM hilser regeringens forslag om at udnytte nødsporet på den vestfynske motorvej velkommen. Intelligent brug af nødsporet i myldretiden vil give trafikanterne en mærkbar bedre mobilitet og vil være en samfundsøkonomisk fornuftig løsning her og nu. På længere sigt vil der dog blive behov for en permanent udvidelse af den fynske motorvej, og i det lys efterlyser FDM stadig en langsigtet investeringsplan for fremtidens veje,” siger afdelingschef Torben Lund Kudsk.

Ifølge TV2 Fyn har tidligere beregninger vist, at en udvidelse af motorvejen med nødsporten vil koste 300 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: E45 udvides nu - pas på kø!

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen