Skal du sælge din bil, vil du måske begynde dit salg ved at søge efter en bilvurdering af din nuværende bil. Mulighederne for at finde bilvurderinger på nettet er mange. Men ikke alle er lige gode.

Googleannoncer og bannerreklamer

Så snart du begynder din søgning af bilsalg, bilpriser, vurdering af bil m.m. på nettet, kan du risikere, at Google målretter sine annoncer til dine søgekriterier. Du kan derfor blive præsenteret for tilbud, der virker relevante. FDM har modtaget flere henvendelser fra forbrugere, der er stødt på bannerreklamer, hvor der tilbydes en prisvurdering af bilen, ved blot at indtaste bilens registreringsnummer. Vores medlemmer oplyser, at bannerreklamen ingen prisoplysninger indeholder, hvorfor du kan forledes til at tro, at servicen ikke koster andet end den tid, du bruger.

Prisfælder

Flere forbrugere er netop faldet i denne fælde via hjemmesiderne, der ejes af HBF Nordic OÜ:

  • dinbilpris.com
  • bil-pris.com
  • auto-pris.com
  • danskebilpriser.com
  • bil-vurdering.com

Selskabet bag disse hjemmesider er i Sø- og Handelsretten blevet dømt til, ikke at måtte opkræve penge for bilvurderinger, der skulle være ”bestilt” på de fem sider i perioden fra den 24. november 2011 til 13. maj 2013, fordi der ikke er indgået en aftale om køb af en bilvurdering. De må hverken udsende regninger, rykkere eller inkassokrav for den periode. Desuden skal selskabet betale pengene tilbage til de brugere, som har betalt for bilvurdering i den perioden.

Hvad skal du gøre?

Hvis du har modtaget en regning for en bilvurdering i perioden fra den 24. november 2011 til 13. maj 2013 fra en af ovenstående hjemmesider, skal du gøre følgende:

  • Er regningen endnu ikke betalt, skal du ikke foretage dig yderligere.
  • Har du modtaget du rykkere eller inkassokrav, skal du ikke gøre yderligere
  • Har du betalt regningen, kan du kræve dine penge tilbage. Du skal skrive til selskabet bag hjemmesiderne og bede om, at få dine penge tilbagebetalt. Kontakt selskabet skriftligt, så du kan dokumentere, at du har krævet pengene tilbage.

Har du fået en regning for at bruge en af ovenstående sider uden for den angivende periode eller for en lignende hjemmeside, der ikke er nævnt ovenfor, kan du som medlem kontakte FDMs Rådgivning. Rådgivningen vil afhængig af bl.a. den enkelte hjemmesides udformning, kunne rådgive dig om dine muligheder.

Nye hjemmesider

Der kommer løbende lignende hjemmesider, hvor det er muligt, at foretage en bilvurdering og hvor det ikke klart fremgår, hvilken aftale man indgår, og hvad det koster. Vær derfor opmærksom på, hvilken hjemmeside du går ind på og om tilbuddet og firmaet er seriøst, inden du accepterer en bilvurdering af din bil.

Brug dit FDM medlemskab

FDM anbefaler, at du selv indhenter bilvurderinger på internettet, hvor der findes gratis sider med samme information. Hvis du ikke finder de ønskede informationer, eller har du brug for yderligere hjælp, har du som medlem af FDM mulighed for at gøre brug af FDMs rådgivning. Her sidder en række teknikere som ud fra din konkrete beskrivelse kan give deres kvalificerede bud på en vurdering af værdien på din bil. Og hjælpe dig videre med dit bilsalg eller bilkøb.

Kontakt: FDMs Rådgivning

FDM anbefaler om bilsalg og bilpriser: 
 

Undgå fupsælgere på internettet

FDM slutseddel

Find selv bilpriser på nettet