Der er de senere år dukket en række hjemmesider op, der giver mulighed for at få en bilvurdering ved blot at indtaste bilens registreringsnummer og få andre oplysninger. Hjemmesiderne er ofte bygget op med blinkende pile og bokse, som skal få dit fokus væk fra, at det rent faktisk koster penge, at bruge disse sider.

Gratis oplysninger

Det er ikke nødvendigt at bruge hjemmesider, der tager betaling for en bilvurdering. Der er allerede flere kendte danske bilsider, der er ganske gratis – og hvad FDM erfarer også mere præcise i deres vurdering.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvorvidt det koster penge at bruge en hjemmeside, så brug tid på at orientere dig grundigt på siden og luk eventuelt siden ned igen. Som medlem kan du altid bruge FDM’s teknikere, som kan give dig en vurdering af din bils pris. Du kan også få råd og vejledning om det videre salg.

KONTAKT TEKNIKER: Skriv til FDM Rådgivning

Eksempler på fælder

Flere forbrugere er netop faldet i fælder med hjemmesiderne, der prøver at skjule, at bilvurderingen koster penge. Det gælder fx nedenstående:

  • dinbilpris.com
  • bil-pris.com
  • auto-pris.com
  • danskebilpriser.com
  • bil-vurdering.com
  • yourcarprice.net
  • bilenspris.com
  • autoscandic.com

Selskabet bag en række af disse hjemmesider er i Sø- og Handelsretten blevet dømt til, ikke at måtte opkræve penge for bilvurderinger. Se hvilke hjemmesider og hvad du skal gøre, hvis du har modtaget en regning fra en hjemmeside med bilvurderinger.

LÆS HER: Sådan gør du, hvis du har fået en regning

Nye hjemmesider

Der kommer løbende lignende hjemmesider, hvor det er muligt, at foretage en bilvurdering og hvor det ikke klart fremgår, hvilken aftale man indgår, og hvad det koster. Vær derfor opmærksom på, hvilken hjemmeside du går ind på og om tilbuddet og firmaet er seriøst, inden du accepterer en bilvurdering af din bil.

SE LISTE: Hjemmesider med bilvurderinger, der koster penge

Brug dit medlemskab

Har du fået en regning for at bruge en af ovenstående sider eller for en lignende hjemmeside, der ikke er nævnt ovenfor, kan du som medlem kontakte FDMs Rådgivning. Rådgivningen vil afhængig af bl.a. den enkelte hjemmesides udformning, kunne rådgive dig om dine muligheder.

Kontakt: FDMs Rådgivning

FDM anbefaler om bilsalg og bilpriser: 
 

Undgå fupsælgere på internettet

FDM slutseddel

Find selv bilpriser på nettet