Bliv medlem af FDM i dag

- og få en masse fordele til dig og din bil
Bliv medlem

Internationalt kørekort

Internationalt kørekort er en oversættelse af det danske kørekort, som kan være påkrævet ved kørsel i lande uden for Europa

Det internationale kørekort er en formaliseret og international anerkendt oversættelse af det danske kørekort. Det kan være påkrævet ved kørsel i lande uden for Europa.

Et internationalt kørekort udstedes på grundlag af et gyldigt dansk kørekort og er gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen. Inden afrejsen skal du selv ansøge om at få internationalt kørekort ved henvendelse til Borgerservice. Husk at medbringe et pasfoto samt enten kørekort af kreditkorttypen, gyldigt pas eller dåbs-, navne- eller fødselsattest vedlagt billedlegitimation (cpr.nr. skal fremgå). 

Der kan være forskellige regler vedr. krav om internationalt kørekort i de lande, man rejser til, alt afhængig af om man kører i egen bil eller lejer bil i landet.

Kun gyldigt på basis af dansk kørekort

Et internationalt kørekort udstedt i Danmark giver ikke ret til at køre i Danmark. Her gælder alene det danske kørekort. Inddrages dit danske kørekort, omfatter dette også et eventuelt internationalt kørekort. Det internationale kørekort er kun gyldigt på basis af et dansk kørekort. Generelt anbefaler FDM, at man medbringer et internationalt kørekort, når man kører i lande uden for EU. Husk også at medbringe dit almindelige danske kørekort.

FDM anbefaler også:

 

Færdselsregler i andre lande

Læs alt om kørekort på fdm.dk

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen