Nyheder

Nyheder
Relevans Nyeste Ældste

Europæisk bilsalg har gang i hjulene

Der er for alvor kommet gang i bilsalget i Europa. I første halvdel af 2016 er salget steget ni procent. Britisk udmeldelse af EU bekymrer dog bilbranchen meget.

Selvkørende biler kan give forstoppelse

At hver bil prøver at klare sig selv i den selvkørende fremtid, dur ikke. Det kan give mere trængsel i trafikken end i dag. Bilerne skal snakke sammen, for at den nye teknologi bliver rigtig gavnlig.

Baglygter skal lyse i mørket igen

Nye biler skal have en lyssensor, der automatisk tænder baglygterne. Det gælder dog kun biler, der typegodkendes efter 30. juli 2016 og ikke for biler, der allerede kører på de danske veje.

Ugens spionfotos: Volvos hemmelige barn

Et helt nyt bilmære med rødder i både Kina og Sverige er på vej. Her er det nye mærkes første model, en SUV for første gang afsløret. Bilen er beslægtet med Volvos kommende XC40.

Volkswagen-snyd begyndte i 1999

Udviklingen af snydesoftware går tilbage til 1999, og det var Audi, der udviklede teknikken for at snyde miljøkontrol i Europa. Det siger amerikansk anklageskrift, som også påstår, at Volkswagens topledelse længe vidste besked. Delstater lugter nu blod og penge.

Trafikulykker i stigning

Antallet af tilskadekomne og især dræbte er steget i år. Der kommer også flere buler i bilerne, men her stigningen mindst.

Forvirring om benzinkort efter bytteleg

Mange Shell-kunder får brev fra konkurrenten om, at deres Shell-kort opsiges. Det kræver aktiv indsats at beholde brændstofkortet. Der kan være god grund til at beholde kortet, for Shell fortsætter trods historier om det modsatte.

Spot på Tesla efter ’automatisk’ dødsulykke

En Tesla S-ejer blev dræbt, da han tilsyneladende helt overlod kørslen til bilen. Bilen overså en lastbil og bragede lige ind i den. Tesla erkender, at teknikken ikke kunne klare situationen.

Nu skal det koste at gå på vej-WC

Efter indgriben fra Transportministeriet kommer der nu betalingstoiletter på rastepladser langs danske motorveje.

Det sejler for Opel

Opels toliters dieselmotor har fundet ny anvendelse i det maritime miljø, hvor den i første omgangs skal levere kræfter til store svenske speedbåde inden for redning og miljøbeskyttelse.

Nissan styrer mod selvkørende bil

Første udgave af Nissans ”Propilot” lanceres i Japan til august og kommer til Europa næste år. Indtil videre er systemet ikke særlig selvkørende.