Nyheder

Nyheder
Relevans Nyeste Ældste

Træthed er rigtig træls i trafikken

Mindst én ud af 12 alvorlige trafikulykker skyldes træthed, og at bilisterne ligefrem falder i søvn. Det er værst sent om natten. Analyse af 300 ulykker tegner et skræmmende billede af træthed og død.

Lille Up blev en verdenssucces i Danmark

45.000 VW Up er der solgt i Danmark på de første fire år. Det gør mikroen til en af de største bilsuccesser i Danmark, hvor én ud af 15 i hele verden er solgt.

Inspiration til dig, der vil ud i det blå

Få idéer til hvad du kan lave med børn i ferien i det nye nummer af FDMs magasin Fri. Du får også en test af Danmarks billigste campingvogn og den billigste bil, der kan trække den; en Tempo 100-guide; viden om aktiv ferie; et nostalgisk tilbageblik på campingmoden og meget andet.

Livlig ferietrafik i vente

I weekenden starter skolernes sommerferie i Danmark, og mange drager afsted på kør selv-ferie sydpå. Med tæt trafik ned mod de dansk-tyske grænser, og feriestart i flere nordlige og østlige tyske delstater, er der udsigt til livlig trafik med øget risiko kødannelser

Smart teknik viser vej til ledig p-plads

Inden længe bliver det muligt at få ganske præcis vejledning til at finde en ledig parkeringsplads på gaderne i storbyer. København og Frederiksberg kan få tjenesten senest næste år.

Fodgænger-nødbremse udløser Euro NCAP-stjerner

De automatiske nødbremsesystemer i nye biler bliver stadig bedre og betyder, at flere nye biler nu selv bremser for fodgængere. En markant forbedring af sikkerheden for bløde trafikanter, mener FDM, som beklager de høje danske afgifter på systemerne.

Mange liv at spare med ny sikkerhed

Automatisk nødbremse og vognbaneassistent kunne formentlig have afværget 49 dødsulykker i den danske trafik i 2014. Det er grotesk, at den type udstyr har høj afgift, mener FDM.

Helsingørmotorvejen helt færdig til august

Den store indfaldsvej til København får sidste lag asfalt og striber i sommerferien. Dermed kan udbygningen til seks spor være helt færdig, når skoleferien slutter.

Nye færger stævner mod Bornholm

Køge-Rønne får en nybygget specialfærge og Ystad-Rønne nye hurtigfærger, når Mols-Linien skal betjene Bornholm fra 2018. Billetpriserne bliver ca. halveret.

I tvivl om Tempo 100?

Ny Tempo 100-beregner fra FDM gør det nemmere at tjekke, om anhængeren kan få en godkendelse til Tempo 100 i Danmark og Tyskland.

Volkswagen styrer mod elektrisk fremtid

Efter dieselskandalen foretager Volkswagen et markant kursskifte: Nu skal der satses kraftigt på elbiler, selvkørende biler og mobilitetsservices så som delebiler. 30 elbiler skal være til salg i 2025.

Mitsubishi har snydt med flere biler

Det er ikke kun fire, men 20 bilmodeller der har fået fusket med de officielle brændstoftal, erkender Mitsubishi. Firmaet sætter indtil videre 3,6 mia. kr. af til skandalen.

Rolls-Royce gør chaufføren elektronisk

Den chaufførkørte Rolls kan miste et af sine kendetegn, netop chaufføren. Selvkørende teknologi er et af elementerne i ny konceptbil. Men der er mange andre. F.eks. at bilen atter skal være rigtig ‘coachbuild’, dvs. tilpasset kunden.

Her er den selvkørende bus

Et lille amerikansk firma er klar med en selvkørende minibus, der senere i år skal sendes ud på offentlig vej i USA. Køretøjet udmærker sig ved, at passagererne kan føre en samtale med den.