Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Volvo gearer op

Flere kræfter, mere fast undervogn, større hjul og en række lækre detaljer indgår i Polestar-programmet. Foto: Volvo

Volvo Polestar udvider kraftigt og lancerer nyt udstyrsprogram, der kan opgradere både motoreffekt, undervogn og design på nye og gamle Volvo-modeller.

Motoroptimeringen giver mest mening, hvis man samtidig skifter luftfilteret og udstødningssystemet. Men så får man også et sæt meget lækre udstødningsrør i rustfrit stål, der i høj grad løfter bilernes udseende. Foto: VolvoTrods stor fremgang er Volvo fortsat en lille bilproducent, og det gør det svært at udvide modelprogrammet i alle retninger. Men man vil meget gerne være med i motorsport, og man vil meget gerne have et sportsligt image på samme måde som BMW har sin M-serie, Audi sin S-line og Mercedes sin AMG.

Løsningen er blevet en fabriksejet afdeling, der under Polestar-navnet dels driver et racing-team i den verdensomspændende WTCC-afdeling, dels har udviklet en hel serie af udstyr, der kan eftermonteres på de fleste af fabrikkens modeller.

På den måde kan man købe en almindelig Volvo og efterfølgende opgradere den med flere kræfter, sportslig undervogn og andre lækre detaljer, der sender tankerne i retning af racerteamets biler.

Genialt i Danmark

Sportslige fjedre og støddæmpere er set før, men her er de optimeret til bilens karakteristik af Volvos egens udviklingsafdeling. Den blå farve er samme farve som Polestars egne racerbiler.Volvo har ikke ligefrem haft Danmark i tankerne, da de lancerede denne nye strategi, men alligevel passer konceptet perfekt ind i det danske afgiftssystem, da man netop ved at eftermontere alle delene kan slippe for den enorme danske registreringsafgift. Dermed bliver Volvo Polestar ret attraktivt herhjemme.

I første omgang kan man købe enkelte dele eller hele udstyrspakker til stort set alle udgaver af Volvo V40, S60, V60 og XC60, og priserne går fra 8.495 kroner for en motoropdatering, der kaster 10 til 20 flere hestekræfter af sig, til godt 115.000 kroner, hvis man også vil have både fælge, fjedre, støddæmpere, udstødningsrør og en række lækre designelementer.

Polestar-logoet viser, at bilen har fået eftermonteret Volvos eget sports-kit eller tuning.De nye serier af udstyr lanceres den 4. april, hvilket er dagen efter første løbsweekend i WTCC, hvor Volvo Polestar nu for første gang stiller op med en Volvo S60. Bilen er bygget helt efter seriens forskrifter, men har Volvos egen motor i en version med hele 400 hk.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen