Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Vi er bedre til at bruge cykelhjelm

Foto: Rådet for sikker Trafik

Både skolebørn og deres forældre bliver bedre og bedre til at cykle med hjem. Det går også fremad med teenagere, men her er andelen meget lav.

Cykelhjelm er sikkerhedsudstyr, der kan måle sig med bilernes sikkerhedssele. Derfor glæder det Rådet for sikker Trafik, at stadig flere børn og deres forældre bruger cykelhjelm.

Andel af forældre, der ifølge eget udsagn benytter cykelhjelm ofte eller altid, er oppe på 40 procent i den nyeste undersøgelse fra 2015.

Voksne, der har mindre børn, bliver bedre og bedre til at bruge cykelhjelm. Grafen viser andelen, der ofte eller altid bruger cykelhjelm.Fire år tidligere var den andel kun 27 procent.

Ni ud af ti små børn bruger hjelm

De mindre børn er dog væsentlig bedre til at få cykelhjelm på end deres forældre. 89 procent af de 6-9-årige bruger hjem på vej til og fra skole, viser tællinger langs skoleveje udført af Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Blandt de 10-12-årige er det 69 procent, mens de 12-16-årige åbenbart ikke hører så meget efter deres forældre. Blandt teenagerne er det kun 35 procent.

I alle tre aldersgrupper er brugen af hjem dog støt stigende.

Kampagner skal øge brugen

Alligevel vil Rådet for Sikker Trafik gerne have hjelmbrugen højere op, særligt blandt teenagerne. Derfor har rådet i marts og april gennemført en kampagne rettet mod forældre. Hvis de bruger hjelm, øger det sandsynligheden for, at deres børn også gør, er filosofien.

Se kampagnefilmen her

Tal fra Danmarks Statistik viser, at i perioden 2011 – 2014 har flere end 3.600 voksne i alderen 35 – 54 år og 3.174 børn og unge fået en hoved- eller nakkeskade i forbindelse med en cykelulykke.

På neurokirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital anslår man, at cyklister nedsætter risikoen for skader på hjernen med 75 procent, når man bruger cykelhjelm.

SE OGSÅ: Cykelhjelm er en suveræn beskytter

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen