Tre mænd sætter gang i Marys bro

Byggeriet er den stærkt savnede bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund er gået i gang. Højbro og ti km vej skal være klar om tre et halvt år.

Trafik

Nu er det konkret. Byggeriet af en 1,4 km lang højbro over Roskilde Fjord og ti km firesporet motortrafikvej er gået i gang.

Fjordforbindelsen Frederikssund, som broselskabet hedder, tog første symbolske spadestik 25. april, og entreprenørens maskiner er kørt i stilling.

Spadestikket blev taget i fællesskab af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund, og bestyrelsesformand Leif Tullberg fra broselskabet.

Borgere hjalp til

Den ti km lange motortrafikvej bliver en omfartsvej til Frederikssund (i det nordøstlige hjørne af kortet)
Den ti km lange motortrafikvej bliver en omfartsvej til Frederikssund (i det nordøstlige hjørne af kortet)
300 borgere deltog i startarrangementet og mange greb også fat i en spade og hjalp til med at sætte gang i byggeriet af den længe savnede omfartsvej ved Frederikssund.

Entreprenøren får travlt, for broen skal være klar til trafikanterne om tre et halvt år – i slutningen af 2019. 

13.000 biler i døgnet

Der er mange, der glæder sig til 2019, selv om der skal betales for turen højt over vandet. Omkring 13.000 biler ventes dagligt at bruge broen, som efter planen skal hedde Kronprinsesse Marys Bro.

Dermed slipper bilister og befolkning morgen og eftermiddag for alenlange køer over den gamle bro og ind gennem Frederikssund by. 

Bro og vej vil give god og hurtig forbindelse mellem Hornsherred og hovedstadsområdet foruden at lokaltrafikken i området styrkes.