Trafik-app skal give bedre akutmeldinger

Vejdirektoratet har opdateret deres Trafikinfo-app. (Foto: Vejdirektoratet)

Vejdirektoratet har opdateret sin populære trafik-app, så bilister nu kan give hurtigere og mere præcise akutmeldinger. Godt for trafiksikkerheden, mener FDM, der tror, funktionen vil få flere til at melde om farlige situationer.

Tabt gods, uheld eller en havareret bil på kørebanen skaber hver dag trafikfarlige situationer på de danske veje.

Og selvom bilisterne generelt er gode til at melde om situationerne til Vejdirektoratet, der har ansvaret for oprydningen, sker det langt fra altid hurtigt og præcist nok.

Derfor har Vejdirektoratet opdateret sin populære app Trafikinfo med en funktion, så bilister med bare to klik nu får mulighed for nemmere at give mere præcise og hurtige meldinger om de farlige situationer. På den måde får Vejdirektoratet nemmere ved at sende beredskab ud på stedet.

LÆS OGSÅ: DR og Vejdirektoratet sammen om bedre trafik

GPS-koordinater viser vej

”Vi får cirka 10.000 opkald om året fra trafikanter, der ser en tabt sofa eller et uheld på vejene. Men de har ofte svært ved at fortælle os præcist, hvor de befinder sig. Med den nye funktion skal trafikanterne ikke koncentrere sig om andet end at trykke på en knap. Så sørger systemet for, at de ringer direkte til os, og at vi får tilsendt deres GPS-koordinater og kørselsretning. Og vi sørger for, at beredskabet er hurtigt ude at rydde op, så trafikkanterne igen kan komme nemt og sikkert frem,” siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Stine Bendsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bilister skal hjælpe med at fjerne trængsel

Ifølge Vejdirektoratet, der dagligt modtager mellem 20 og 30 opkald fra bilister, er indmeldingerne fra trafikanterne et vigtigt redskab i arbejdet med at sikre fremkommelighed og sikkerhed på de 4.000 km motorveje, som Vejdirektoratet overvåger.

Knap 9.000 gange om året sender Vejdirektoratet beredskab ud til såkaldt trafikfarlige forhold.

LÆS OGSÅ: Nemmere trafikinfo på mobilen

Flere vil bruge ny funktion

Hos FDM ser juridisk konsulent Dennis Lange positivt på den nye app.

”Hurtige meldinger er helt afgørende, når vi det handler om trafiksikkerhed og fremkommelighed. Derfor er der er ingen tvivl om, at den nye funktionalitet vil gøre det nemmere og få endnu flere til at varsko Vejdirektoratet om farlige situationer. Det er meget positivt. Det er dog vigtigt, at man husker, at man som fører ikke må benytte håndholdt mobil under kørslen eller, hvis det i øvrigt tager ens opmærksomhed,” siger Dennis lange.

I alt 240.000 danskere har allerede hentet Trafikinfo til deres smartphone.

Hent Trafikinfo-app til iPhone

Hent Trafikinfo-app til Android

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

3 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Nicolai Eggert
Quoting: Martin Ipsen Pedersen
#3Du kan evt. kode Vejdirektoratet ind i din telefonbog og benytte præcise stedangivelser, f.eks. mærkerne på kantpælene, hvis du kører på motor- eller hovedveje.

Det er hurtigere og noget mere sikkert/belejligt end at skulle åbne en app eller en internetbrowser, hvis man ellers har en rimelig idé om hvor man befinder sig henne. :)
Rediger
 |  Skrevet af: Mads Bregenov-P...
#2Hej Martin Ipsen #1 Tak for dit spørgsmål. Vi har forhørt os hos Vejdirektoratet, som står bag app'en. For nu kan app'en kun hentes til iPhone og Android. Vejdirektoratet vil dog ikke afvise, at den på et tidspunkt også lanceres til andre styresystemer. Har man ikke en iPhone eller Android-mobil, henviser Vejdirektoratet til hjemmesiden www.trafikinfo.dk, hvor man kan hente trafikkortet. Browser man den adresse fra sin smartphone, vil man på mobilen også få den nye funktionalitet med knappen til akutmeldinger. Mvh, Mads, FDM presse
Rediger
 |  Skrevet af: Martin Ipsen Pe...
#1Bestemt positivt... er der også en browser version for os der ikke liiige har Android eller iPhone?

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen