Tag på julemarked i Danmark, Sverige og Tyskland

Julestemning på Rådhuspladsen i Hamborg

Med november og decembers kulde og mørke byder julemarkeder i Danmark, Skåne og Nordtyskland på hygge med masser af lys og stemning, der nok skal bringe dig i julehumør, give inspiration til julegaver og hvor du kan nyde julens lækkerier.

Julemarkeder i Danmark

Jul i Tivoli 2016 "Lysenes Fest i Tivoli"
Når mørket falder på glimter og stråler det overalt i Haven. Se Lucia-optoget bære lyset frem og se Julelysshowet i Kinaområdet med 16.000 funklende lys  over dig. Julen er børnenes yndlingsfest og der er et væld af aktiviteter for dig med børn. Gå på opdagelse i de hyggelige boder rundt omkring i Haven og varm dig på en dejlig kakao, og følg duften af brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. Tivoli byder på masser af god underholdning - og så er alle forlystelserne selvfølgelig også åbne.

Læs mere om Tivolis julemarked

Få rabat på entré og turpas i Tivoli som medlem af FDM

Din og min Jul i Den Gamle By
Jut i Den Gamle By © Den Gamle ByKom og oplev julen som danskerne har fejret den i århundreder. I Den gamle By har vi juleudstillinger for børn og voksne og på din tur rundt kan du kigge indenfor i historiske butikker og opleve julemarkedet. Find gaver og nyd en stille stund med julemad, godter og varme drikke.

Læs mere om jul i Den Gamle By

Kom til Jul i Den Gamle By den 15. december med FDM

Jul i Friheden
Vil du have julelys i øjnene i år, så byder Tivoli Friheden indenfor til et magisk juleland med over 300.000 julelys, julemandens værksted, julekor og  juleboder og hertil kan du nyde jule-kulinariske oplevelser fra Kødbyens Mad & Marked og opleve Danmarks måske højeste juletræ af lys.

Læs mere om Jul i Tivoli Friheden

Få rabat på entré og turbånd i Tivoli Friheden som medlem af FDM
 

H.C. Andersen Julemarkedet
Jul som på H.C.Andersens tid © H.C. Andersen JulemarkedetHver jul i de to første weekender af december trylles den smukke gamle bydel ved H.C. Andersens Hus om til én stor markedsplads med jul som i gamle dage på den kendte eventyrforfatters tid. Her sørger markedsboder, hestevogne, historiske karruseller og underholdning for at sætte hele familien i julestemning.  Her kan du også besøge museet H.C. Andersens Hus.

Læs mere om H.C. Andersen Julemarked

Få rabat på entré til H.C. Andersens hus og barndomshjem som medlem af FDM

Julemarked i Aalborg
Julestemning i Aalborg © VisitAalborgAalborg er af Dansk Julemands Laug kåret som Årets Juleby 2016, ikke mindst på grund af den eventyrlige stemning, der er på Gammeltorv. Her vil der i løbet af julen være masser af aktiviteter for både børn og voksne, der nok skal familien i julestemning.

Læs mere om Julemarked i Aalborg

Julemarkeder andre steder

Julestemning møder du også mange andre steder i landet og og du finder let et julemarked tæt på, hvor du bor. Se en oversigt over julemarkeder på nedenstående link og find ét i nærheden af dig:

Markedskalenderen.dk
Julemarked i Danmark
kultunaut.dk - søg på julemarkeder

Tid: perioden for det enkelte julemarked finder du under ovenstående links

Jul i nabolandene 

I vores nabolande er der også en hyggelig tradition for julemarkeder. Afsæt en weekend og kør til Sverige eller Nordtyskland, hvor julefestligheder på de mange julemarkeder byder velkommen.

Julemarkeder i Skåne

Kør over Øresundsbroen eller sejl over Sundet fra Helsingør til Helsingborg og kommer du fra Jylland kan du sejle fra Grenå til Varberg eller fra Frederikshavn til Göteborg. Besøg julemarkedet dér eller kør til Skåne og besøg et af de mange stemningsfulde julemarkeder. 

Få rabat på færgen fra Jylland til Göteborg eller Varberg som medlem af FDM

Find julegaverne i de mange boder på Malmøs store julemarked©Fredrik Johansson

Malmø Julemarked
I hele december får du ægte julestemning på Gustav Adolfs Torg i Malmøs indre by. Her kan du  shoppe eller stå på skøjter i midten af byen og i juleperioden kan du opleve boder med håndværk markeder, nisser og Lucia optog og andre arrangementer.

Læs mere om Malmø Julemarked

Malmø har det største julemarked, men andre mindre byer inviterer også til julehygge med  julestemning, strålende boder og underholdning.

Besøg eksempelvis Juleforberedelserne på Kulturen i Lund. Her kan du opleve ægte julestemning med plads til til nye og gamle traditioner. Du kan også finde unikke julegaver, såsom smykker, strik, postkort, kunst og keramik. Du kan se, hvordan man laver stearinlys, marmorerer papir og flette kurve.

Læs mere om Juleforberedelser på Kulturen

Læs mere om julemarkeder i Skåne

Göteborg indpakket i jul © Göran Assner/imagebank.sweden.seJul i Göteborg
Gøteborg elsker bare jul og her finder du alt, hvad julen indebærer med levende lys, skøjteløb hånd i hånd, ristede kastanjer, boder fyldt med traditionelt kunsthåndværk og svenske specialiteter. Alt illumineret af byens varemærke: De mange millioner julelys. I tiden op til jul bliver byen et stort julemarked med markeder flere steder og i forlystelsesparken Liseberg kan du opleve 5. mio. elektriske julelys og Sveriges største julemarked.

Læs mere om Julemarkeder i Göteborg

Tjek også andre sydsvenske julemarkeder her

Julemarked i Nordtyskland

I Nordtyskland er der ligeledes en mangeårig tradition for julemarkeder rundt om i byerne og i år bydes der endnu engang velkommen til julestemning  i de historiske bykerner. Her gør inspirationen fra de mange hyggelige juleboder  julegaveindkøb til en ren fornøjelse. Besøg et eller flere julemarkeder med himmelske dufte fra honningkager, glaserede æbler og brændte mandler og få varmen med et glas dampende og velsmagende Glühwein.

FLENSBURG
Juleengle i Flensborg © Tourismus Agentur Flensburger Förde GmbHI Flensborg dufter det af gløgg, kakao, brændte mandler og stegte æbler. Gennem hele gågaden kan du kigge på de mange juleboder med kunsthåndværk, flotte gaver, gløgg og lækkerier. Her finder du skandinavisk stemning overalt - på julemarkedet, i de romantiske kaptajns- og købmandsgårde - her mødes man til hyggelig snak.

Fra 21. nov-31. dec.

Læs mere om julemarked i Flensburg

LÜBECK
Julestemning i LübeckI Lübeck er hele byen forvandlet til en juledrøm. Med festlige lys, julestjerner og pyntede juletræer fortrylles den gamle by mellem Rådhuset og Koberg og inviterer til en gåtur gennem de mange smukke markeder. Med kreative juledekorationer, et væld af gaveboder og  Glühwein kommer du hurtigt i julestemning.

Fra 19. nov - 30. dec

Læs mere om julemarkeder i Lübeck


HAMBORG
Julemarkedet på Hamborgs rådhusplads ©Jörg ModrowHamborg byder på julemarkeder rundt om i hele byen og de er alle med til at levere en strålende kulisse for at sætte dig i den rette julestemning. Besøg Hamborgs Rådhusplads med et væld af forlystelser  og hvor ca. firs juleboder er med til at trylle hele pladsen om til et stort funklende julemarked med eksempelvis legetøj, delikatesser og lækkert juleslik.og inspirerende boder.

Tre gange dagligt (kl. 16, 18 og 20) svæver julemanden hen over pladsen i sin rensdyrkane og bringer julestemning til alle, når han lystigt ler sit ”ho ho ho”

Fik du ikke købt alle julegaverne efter besøg på ét eller flere af  byens julemarkeder, byder Hamborg på flere overdækkede butiksarkader, specialforretninger og stormagasiner, hvor det nok skal være muligt at finde de sidste gaver..

Se en oversigt over julemarkeder i Hamburg

BERLIN

Gendarmenmarkt julemarked i Berlin© visitBerlin, Foto: Wolfgang Scholvien

Hvert år op til jul stråler Berlin i en festlig glans af lys. Her inviterer omkring 60 julemarkeder dig til at gå på opdagelse og dvæle ved de mange juleudsmykkede boder med alt hvad hjertet kan begære. Ligegyldigt om du er til traditioner og eventyr eller til trendy og urbant - her er noget for enhver smag.

Fra det store traditionsrige julemarked i Spandauer Altstadt over de mange små historiske julemarkeder til design julemarked. Rundt om i byen bliver du mødt af duften af honningkager, brændte mandler og kandiserede æbler. Er det en tand for sødt, kan du i stedet nyde en Berliner Currywurst og et dampende varmt glas Glühwein. 

Læs mere om Berlins mange julemarkeder

ROSTOCK

Julemarked og forlystelser i Rostock © Grossmarkt Rostock GmbHJulelys i tusindvis forvandler i hele perioden op til jul det historiske centrum af Rostock til det største og et af de smukkeste julemarkeder i Nordtyskland. Her er de smukke gamle byhuse og kirker fra Rostocks glorværdig historie som hansestad med til at skabe kulissen for det farverige julemarked. Gå en tur rundt i den julepyntede by og kombiner din julegave shopping med en særlig oplevelse for hele familien.
Tid: 21. november til 22. december

Læs mere om Rostock julemarked

Andre julemarkeder i Nordtyskland:

Wismar julemarked
 
Stralsund julemarked
 
Schwerin julemarked

Se mere om tyske julemarkeder på det tyske turistbureaus hjemmeside
www.tyskland.travel

Læs også Motors artikel om julemarkeder i Niedersachsen
  
 FDM travel tilbyder
 Julemarkedsarrangementer med hyggelige overnatninger i de fleste nordtyske byer – fra Berlin til Lübeck.

Læs mere om ture til tyske julemarkeder her

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen