Spændende efterårsferie i Danmark

Få inspiration til arrangementer for hele familien i skolernes efterårsferie i uge 42. Foto: Colourbox

Den kommende efterårsferie i uge 42 byder på masser af spændende arrangementer landet rundt, der kan underholde børn og voksne. Her kan du se FDMs forslag til aktiviteter, der byder på både Halloween-arrangementer og mulighed for at nyde efteråret udendørs. Se samtidig, hvor du kan få rabat med FDM.

Kulturnat fredag den 10. oktober, København
Kulturnatten ved RundetårnStartskuddet på efterårsferien i Københanvn er den traditionsrige kulturnat fredag den 10. oktober. Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser og mange andre byder på over 600 kulturoplevelser fredag aften og nat i hele byen. Oplev bl.a. 1001 Nats Skattejagt for børn, LEGO-Workshop, Rundvisning på Barbiemuseet. se forpremiere på DRs julekalender "Tidsrejsen" og mange andre spændende og sjove arrangementer

Læs mere om kulturnatten hos Visit Copenhagen


Halloween i Tivoli, København

Kom ind i Haven og se de ca. 20 000  orange græskar i alle størrelser i selskab med hekse og fugleskræmsler. Vær med i klæd-ud-konkurrencen, hør Græskarbandet eller se Heksemusicalen på Plænen. Hver aften er der lagt til hyggelig-uhygge med de mange lys, der gør efteråret endnu smukkere. Halloween i Tivoli har også en mørk side, som viser sig hver aften fra kl. 17. Her bliver Skærsilden til Hotel Scary - en bloddryppende passage, hvor du på din vej møder et hold af skuespillere, der optræder i rollerne som dystre karakterer, der arbejder på et hjemsøgt hotel.

Læs mere om Halloween i Tivoli på tivoli.dk

Få rabat på Tivoli entre

Få rabat på Tivoli turpas


Christiansborg Slot, København

Den Forbyttede Konge - en fortælling for børn. Hør historien om Christian 7.s barske barndom og hans drømme om at få lov til at være helt almindeligt barn.

Læs mere hos Christiansborg

Oplevelsescenter Ejbybunkeren
Gå på opdagelse i Danmarks hemmeligste bunker - den er fuld af oplevelser. Kan du fange koldkrigsspionen eller forhindre 3. verdenskrig fra operationsrummet?

Læs mere på Oplevelsescenter Ejbybunkeren

Få FDM rabat til Oplevelsescenter Ejbybunkeren

Danmarks Tekniske Museum, Helsingør
Med udstillingen ROBOT tager museet et aktuelt tema op, som optager mange. Hvad er robotter egentlig, og hvordan skal vi forholde os til dem? Hvordan har forholdet mellem mennesket og robotterne udviklet sig gennem historien, og hvor er vi på vej hen med robotteknologien? ROBOT åbnede 12. september 2014 

Læs mere på tekniskmuseum.dk

Få FDM rabat til Danmarks Tekniske Museum

 

Sjælland og Bornholm


Hallovhiin i BonBon-land

Glæd dig til spændende oplevelser i efterårsferien, når BonBon-Land fejrer Hallohviin og slår dørene op til det skøre "Crazy House". Kom udklædt i BonBon-Land og deltag i en sjov fotokonkurrence med fine præmier. Vi  finder den sjoveste, mest kreative, uhyggelige eller gyselige udklædning, som vi får besøg af.

Vi holder Hallohviin-åbent fra lørdag 11. oktober til søndag 19. oktober 2014

Læs mere om Hallovhiin i  BonBon-land


Fossiljagt i Faxe Kalkbrud
Geomuseum Faxe arrangerer fossiljagt i efterårsferienBevæbnet med hammer og mejsel kan du komme på fossiljagt ned i Faxe Kalkbrud sammen med en guide fra museet. Her kan du finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler fra dengang, hvor der voksede et frodigt koralrev ved Faxe og hajer og krokodiller patruljerede rundt i vandmasserne.

Læs mere hos Østsjællands Museum

Få FDM rabat på entré til Geomuseum Faxe


Børnefestival i Hasle, Halloween i Gudhjem og rollespil på Bronholms Middelaldecenter, Bornholm

Også Bornholm byder på masser af efterårsaktiviteter. I Hasle kan børnene opleve den super hyggelige Børnefestival med en masse sjove aktiviteter og hele Gudhjem by byder på Halloween med gys og uhygge. På Bornholms Middelaldercenter kan du være med i rollespillet om Overherredømmet over den magiske ø Holmbron

Læs mere om efterårsferiens aktiviteter på Bornholm.info

Fyn

H.C. Andersens HusH.C.Andersens Hus
Tag med på en eventyrlig rundvisning med H.C. Andersen Paraden og mød prinsesser, havfruer, soldater - og selveste H.C. Andersen.

Læs mere hos Odense bys Museer

Få FDM rabat i H.C.Andersens Hus

Efterårsaktiviteter på Valdemar Slot

På Horrornights områder vågner de hvileløse sjæle og andre rastløse monstre atter op – og søger de levende sjæle. Glæd dig allerede nu og få en anderledes aften med gru, skræk, gys og masser af oplevelser hele aftenen. Horrornights er den mest ultimative hårrejsende oplevelses event du kan forestille dig. Hele aftenen lige til midnat er der masser af fantastiske oplevelser, du aldrig har været ude for før.

Læs mere på valdemarslot.dk

Få FDM rabat til Valdemar Slot 

Danmarks Jernbanemuseum
Danmarks JernbanemuseumMuseet bliver fyldt med (u)hygge, når et spøgelsestog og to jernbanespøgelser indtager Dr. Louises Station. I lighed med sidste år inviterer vi børn i alderen 6-12 år til at deltage i et interaktivt teaterstykke, hvor de skal løse en jernbanegåde.

Læs mere på jernbanemusset.dk

Få FDM rabat på Danmarks Jernbanemuseum

Skeletterne rasler på Møntergården, Odense
Skeletterne rasler på Møntergården, hvor kranier, knogler, ben og skeletter hopper ud af skabet i efterårsferien. Udgrav knogler som en arkæolog, spil knoglespil, lav dit eget mini-skelet og deltag i knogle-quizzen.

Læs mere om Møntergården

Få FDM rabat til Møntergården

Syd- og Sønderjylland

KoldinghusKongen vender tilbage på Koldinghus
I år udfordrer vi børn med deres voksne til at komme i Kongens tjeneste. Man skal ikke alene lære militære færdigheder som f.eks. at pudse en rustning og skaffe mad, men de skal også at kunne begå sig ved det kongelig hof og kende en dronnings morgentoilette!

Læs mere om Koldinghus

Få FDM rabat på Koldinghus

Kan man finde Dinosaurer i Gram Lergrav
Du behøver ikke at tage til de store byer i Europa for at komme tæt på dinosaurerne. Det kan du komme i museet på kanten af Gram Lergrav!

Læs mere på Museum Sønderjylland

Få FDM rabat hos Museum Sønderjylland

Efterårsferieworkshop på Esbjerg Kunstmuseum
Kan man sanse tid? Hvad er en zootrop? Og hvordan skabes levende billeder?
I efterårsferien inviterer vi børn fra otte til tolv år til en workshop med udgangspunkt i særudstillingen Sensual Logic skabt af kunstnerduoen Skeel & Skriver.

Læs mere Esbjerg Kunstmuseum

Få FDM rabat på Esbjerg Kunstmuseum

Efterårshygge i Universe, Sønderborg
Universe 2014Kig forbi i Universe i efterårsferien, lav din egen lommelygte, skær et græskarhoved eller spil gratis med i vores hønseskidningskonkurrence om et gavekort til butikken i Universe på 100 kr.

Læs mere på universe.dk

Få FDM rabat i Universe


Halloween i Legoland, Billund
LEGOLAND er næsten ikke til at kende igen, når spøgelserne pakker parken ind i et skummelt Halloween-univers. Tag en dyb indånding, snig dig med i spøgelsesparaden, og vær med til at løse Halloween-mysteriet … hvis du tør. Der er gys, gru og grin for hele familien. UUuuhhhHH!

Læs mere på legoland.dk

Få FDM rabat i Legoland

Midtjylland

Magisk Halloween i Djurs Sommerland, Nimtofte
Hele parken er forhekset og pyntet op med over 20.000 græskar. Overalt møder I gys, hekse, skeletter, store halloweenfigurer, kæmpeedderkopper og et 7 meter højt kæmpeskelet. 300 levende hekse og græskarmænd står også klar til at give jer gysende sjove oplevelser..

Læs mere på djurssommerland.dk


Den Gamle ByEn dag som barn i Den Gamle By i Århus
I efterårsferien kan du i Den Gamle By i Århus prøve at være barn i 1864 eller feriebarn i 1927. Du får tøj, der er magen til det, børn gik med dengang, og som barn i 1864 kommer du bl.a. til at stable brænde, skure gryder, lave mad, vaske tøj eller hente vand. Du lærer også salmevers. Som feriebarn anno 1927 prøver du, hvordan det er at være et feriebarn fra storbyen, der kommer til provinsen. Du skal hjælpe med at lave mad på støbejernskomfuret, samle bær og frugt i haven, løbe ærinder og vaske tøj.

Læs mere på Den Gamle By

Få FDM rabat i den Gamle By


Efterårsferie i Ree Park Safari
Kom og besøg Djurslands store safaripark i efterårsferien. Vi byder velkommen til naturværkstedet med masser af sjov og leg. Du kan også tage med på Junior Ranger patrulje og se en stor hanløve blive udstoppet.

Læs mere om Ree Park Safari

Få FDM rabat i Ree Park Safari


Halloween i AQUA i efterårsferien
AQUAVampyrgreven Dracula kommer forbi og fortæller myter om dyrene i den danske natur. Overalt i AQUA, både inde og ude, vil der være spændende og uhyggelige aktiviteter for både børn og voksne. I Bålhytten i parken bor den hyggelige Viking og hos ham kan gæsterne gratis smage hans fantastiske urtesuppe og riste  skumfiduser. Inde i AQUA bygningen kan børnene snitte deres eget græskarhoved og besøge spøgelseskælderen, men det bliver uhyggeligt, så pas på...

Læs mere om Halloween på Aqua

Få FDM rabat hos Aqua

Nordjylland

Dyrepasser for en dag i Aalborg Zoo
Vil du prøve at være dyrepasser for en dag? I Alborg Zoo har du muligheden i efterårsferien. Tag praktisk og varmt tøj på, og vær med til at hjælpe dyrepasserne med nogle af de daglige gøremål.

Læs mere hos Aalborg Zoo


Mordmysteriet i efterårsferien på Højriis Slot

Højriis SlotDørene knirker og gardinerne blafrer. I er kommet til et gammelt slot…Den berømte Beethoven-trio gæster Højriis Slot. Men er de mon så berømte, som de påstår? Og spiller de overhovedet Beethoven? Den tyske Beethoven-ekspert Herbert Fuchs er også på besøg på Højriis. Er han deres ven – eller hvad? En person roder i hertugens arkiv. Hvem er det og hvad vil han? Mystikken breder sig, da en person findes myrdet.

Det er nu, du skal hjælpe os. Få afprøvet dine evner som detektiv og løs årets mordgåde.
De har åbent hver dag i efterårsferien fra 10. okt.-19. okt. kl. 11.00 – 17.00 (skuespillere kl. 12-16)

Læs mere om Højriis Slot

Få FDM rabat på Højriis Slot
 

"Tingel Tangel" på Nordsøen Oceanarium
Stort tema om tang. Hvad har tang med Cocio at gøre? Hvorfor spiser man tang i Japan? Hvordan smager tang, og hvilke slags kan man
spise? Hvad bruger man ellers tang til? Disse og en masse andre spørgsmål om tang får du svar på!

Læs mere om Tingel Tangel på Nordsøen Oceanariums hjemmeside

Få FDM rabat på Nordsøen Oceanarium


Nyd en historisk dag på Voergaard Slot

Voergaard SlotHistorien om den herskesyge slotsfrue Ingeborg Skeel fra 1580 kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på både store og små. Måske ser I et strejf af hende i de tøndehvælvede kældre eller i det høje tårnværelse.

Nyd en historisk dag med hele familien og gå på opdagelse i de mange eventyrlige fortællinger. Kryb ind i fangekælderen, mød spøgelserne og find blodpletten, der ikke kan vaskes af. Oplev en fantastisk verden af uvurderlige kunstskatte og kongelige antikviteter. Og træd ind i middelalderens vrimmel af tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk til de festlige Middelalderdage på Voergaard Slot.

Læs mere på voergaardslot.dk

Få FDM rabat på Voergaard Slot

Ud i naturen

Der er masser af muligheder for at komme ud i naturen i efteråretVil du have mere inspiration til hvordan familien kan nyde efteråret ude i naturen, er der masser af inspiration at hente hos bl.a.:

Naturstyrelsen

Visit Denmark

 

 

FDM Kort Vidste du, at som medlem kan du bl.a. få:

  • Bladet Motor 11 x årligt med forbrugerstof og adgang til fdm.dk
  • Ekspertrådgivning ved bilkøb og juridisk hjælp
  • Adgang til billån, forsikring og vejhjælp
  • Rabat ved Shell - 20 øre pr. liter benzin og 25 øre pr. liter diesel
  • 10% rabat ved Autopartner, QuickPot og 8% ved Euromaster
Bliv medlem

1 kommentar

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Dan Palle Krist...
#1slettet

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr

FDM netbutik

Stort udvalg af bil- og campingudstyr
Back to top