Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Snart tid til vinterdæk i udlandet

Flere lande har krav om vinterdæk, så tjek reglerne, inden du kører hjemmefra

Flere lande i Europa har krav om vinterdæk i vinterhalvåret. Nogle lande opererer med en specifik dato, mens andre kræver vinterdæk, når vejrforholdene bliver vinterlige.

Få vinterdæk på bilen, inden du kører udenlands

Når vinteren nærmer sig, kan der være krav om vinterdæk, når du kører uden for landets grænser. I Tyskland er der f.eks. krav om vinterdæk, så snart der er vinterligt vejr som sne, is eller frost på vejene. I Sverige gælder samme regler for både biler og anhængere i perioden 1. december til 31. marts. Kører du til alperne kan du ligeledes komme ud for, at der skal være vinterdæk på bilen. Se reglerne for nogle af de mest besøgte ferielande herunder:

Sverige:
Vinterdæk obligatoriske mellem 1. december og 31. marts i tilfælde af sne eller is på vejen eller en våd vejoverflade kombineret med temperaturer omkring eller under 0ºC. Dette gælder også for anhængere.

Norge: 
I Norge er der ikke som sådan krav om vinterdæk, men man skal om vinteren sikre sig tilstrækkeligt vejgreb ved hjælp af pigge, snekæder eller lignende. I praksis betyder det, at man om vinteren skal køre med vinterdæk eller pigdæk eller medbringe snekæder.

Tyskland:
Når der er vinterligt vejr på vejene som sne, is eller frost, så skal bilen køre med vinterdæk eller M+S mærkede helårsdæk.

Østrig:
Fra den 1. november til den 15. april skal der være vinterdæk på bilen, når det er vinterføre. Det vil sige, når vejene er dækket af sne, slud eller is. Dog accepteres kørsel med sommerdæk, hvis man har snekæder på.

Schweiz:
Vinterdæk er ikke påbudt, men køretøjer, der ikke er udrustet til at køre i vintervejr, kan idømmes bøder, hvilket i praksis betyder, at man skal køre med vinterdæk om vinteren.

Italien:
I Valle d'Aosta er vinterdæk obligatoriske fra 15. oktober til 15. april. I resten af landet kan vinterdæk eller snekæder være påbudt ved skiltning.

Frankrig:
Brugen af ​​vinterdæk er ikke obligatorisk, men anbefales. Til gengæld kan brug af snekæder være obligatorisk ved skiltning.

Tjekkiet:
Vinterdæk er obligatoriske mellem 1. november og 31. marts, når der er vinterlige vejforhold.

Læs mere om reglerne for vinterdæk og snekæder i udlandet her

Husk at FDM anbefaler, at man sætter vinterdæk på bilen i vinterhalvåret.

Se flere gode råd om vinterkørsel her

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen