Sjove oplevelser i skolernes efterårsferie

Få inspiration til arrangementer for hele familien i skolernes efterårsferie i uge 42

I den kommende uge 42 lukker efterårsferien op for et væld af spændende arrangementer for børn og voksne i hele landet. Få her FDMs forslag til aktiviteter, der bl.a. byder på Halloween-arrangementer og udendørsaktiviteter, hvor du kan nyde efteråret. Se samtidig, hvor du kan få rabat med FDM.

København

Kulturnat fredag den 14. oktober, København
Oplev en nattur i Rundetårn. © Sattrup & HøstFredag aften indledes Efterårsferien i Københanvn med den traditionsrige kulturnat. Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser og mange andre byder på over 600 kulturoplevelser fredag aften og nat i hele byen. Oplev bl.a. de hemmelighedsfulde ruiner af middelalderens Københavns Slot under Christiansborg, en tur i Rundetårn eller Rosenborg Slot kun med lommelygte, se stjernehimlen over København gennem linsekikkerten på Københavns Observatorie eller udforsk de underjordiske katedraler under Søndermarken og oplev mange andre spændende og sjove arrangementer

Læs mere om kulturnatten


Halloween i Tivoli, København

Halloween i Tivoli byder på masser af familiesjov. Tag en tur i de hyggelige og hårrejsende forlystelser og glæd dig til fortryllende shows med bl.a. Rasmus Klump eller prøv kræfter med Zombiespillet. Gå på opdagelse blandt de mange boder med sjove halloween ting. Eller hvem kan tælle flest græskar i Haven? Halloween i Tivoli byder på masser af familiesjov.

Læs mere om Halloween i Tivoli

Få rabat på Tivoli entre

Få rabat på Tivoli turpas


Efterårsferie på Amalienborg, København

Tag familien i hånden og besøg Amalienborg i efterårsferien. Udforsk Kongehusets gemmer i efterårsferien og kom med på en rejse ind i de kongelige slottes støvede kroge. Alle børn er inviteret indenfor i de kongelige gemmer i efterårsferien, hvor de kan låne en mini-kuffert og gå på opdagelse i de mange, mange gemte sager.

Læs mere om besøg på Amalienborg


Sjælland

Historisk marked på Frilandsmuseet
Fusentaster, gøglere og luftgynger er blot en lille håndfuld af, hvad du i efterårsferien kan opleve på Frilandsmuseets historiske marked.

Læs mere om Historisk marked på Frilandsmuseet

Renæssancemarked på Kronborg, Helsingør
Rejs tilbage til renæssancen og kom til fest på Kronborg. Festlighederne er til ære for kongen, som fejres med en ridderturnering mellem Danmark og Sverige, hvor riddere kæmper i tunge rustninger på hesteryg og i tvekamp klinge mod klinge. På markedspladsen udbyder købmænd varer fra den nye verden og på slottet buldrer kanonerne, kogekonerne braser og steger, og raske piger og drenge trænes i fægtning, dans og håndværk.

Læs mere på kronborg.dk

Hallohviin i BonBon-landDu kan få mange slag gys i BonBonland
Glæd dig til spændende oplevelser i efterårsferien, når BonBon-Land fejrer Hallohviin og har gjort klar til både sjov og uhygge for hele familien. I år er temaet trolde, så der vil være en troldeskov og andre overraskelser til både de store og de små og der vil som altid være fri adgang til alle kørende forlystelser.

BonBon-land holder Hallohviin-åbent fra lørdag 15. oktober til søndag 23. oktober + lørdag 29. oktober 2016

Læs mere om Hallovhiin i BonBon-land

Få rabat på indgangen med FDM


Arken Efterårsferieworkshop
Hvordan vil du tegne din egen historie? Hvad husker du bedst, og kan du huske situationer, der har gjort særligt indtryk på dig? I efterårsferien inviterer ARKEN børn og deres voksne til at arbejde med visuelle erindringer med afsæt i den aktuelle udstilling med Martin Bigum.

Læs mere om Arken

Få 10% rabat på entre som FDM medlem

Efterårsferie på Gavnø Slot

Kom ud og nyd det danske efterårsvejr og prøv kræfter med vores trætopbane Gavnø Go Fly. Vi tænder op i bålet og tilbyder gratis snobrød til alle vores gæster.

Læs mere om efterårsaktiviteter på gavnø Slot

Få 20 % rabat på indgangen til Gavnø Slot med FDM
 

Efterårsferie på Middelaldercentret

MiddelaldercentretI Middelaldercentret er der er liv i husene og folk på torvet. Der slagtes får og grise og laves mad i bryggerset og du kan møde håndværkere, riddere, soldater. Hver kan du opleve at vi skyder vores med store kastemaskiner og affyrer kanonerne. I ridderturneringerne kæmper den hvide ridder mod den sorte ridder ! Hvem vinder? Kærligheden eller ondskaben?

Læs mere om Middelaldercentret

Få fri adgang for 1 barn sammen med 1 betalende voksen med FDM


Bornholm

Børnefestival i Hasle, Halloween i Gudhjem og rollespil på Bronholms Middelaldecenter, Bornholm
Også Bornholm byder på masser af efterårsaktiviteter. I Hasle kan børnene opleve den super hyggelige Børnefestival med en masse sjove aktiviteter og hele Gudhjem by byder på Halloween med gys og uhygge. På Bornholms Middelaldercenter kan du være med i rollespillet hvor helte kæmper mod skurke, feer mod trolde og adelsmænd mod kirkefolk

Læs mere om efterårsferiens aktiviteter på Bornholm.info


Fyn

Oplev Jagten på Spejlægget på Danmarks JernbanemuseumEfterårferie i Odense

Efterår med masser af oplevelser, aktiviteter og gode tilbud i Odense. Oplev Kartoffelferie i Den Fynske Landsby, Jagten på Spejlægget på Danmarks Jernbanemuseum og på Planet Shark vil hajer tryllebinde dig med frygt eller fascination.

Læs mere om efterårsferie i Odense

Få 30% rabat på entre til Den fynske Landsby med FDM

Få 25% rabat på indgangen til Danmarks Jernbanemuseum med FDM

Uhygge og Haloween på Egeskov Slot

Der er lagt op til u-hygge på Egeskov i efterårsferien, hvor den gamle grev Dracula skaber rigtig dårlig stemning på det gamle slot. Hjælp med at få ham tilbage i krypten, hvor han hører hjemme. Tag på en spøgefuld skattejagt til de mest uhyggelige steder og find kodeordet, der giver fred fra den blodtørstige greve. Tør du….?

Læs mere om efterår på Egeskov Slot

Gorillapark i Svendborg

Gorilla ParkFå en uforglemmelig oplevelse i højderne i Gorilla Park i Svendborg. Efterårets lidt køligere vejr er ingen hindring for gorillabrøl og sus i maven og vi lover, at du nok skal få varmen. Parken byder på grænseoverskridende oplevelser på forskellige niveauer, så I alle kan få sus i maven og sved på panden.

Læs mere om Gorilla Park

Få 10% rabat på entre til Gorilla Park i Svendborg som medlem af FDM

 


Syd- og Sønderjylland

Museet Ribes Vikinger

Hekse, husråd og helgener på Museet Ribes Vikinger
Hvad gjorde vikingerne egentligt når de havde ondt i hovedet? Kan en blanding af blomster og urter virkelig hjælpe på tandpine? Eller skal der måske en besværgelse til at tage smerten?
Hele familien kan hjælpes ad med at finde svarene og få spændende historier om kloge koner, om trylleamuletter, der giver superkræfter og om magiske knogler fra hellige mennesker. Leg videre i vores værksted og skriv med runer, lav din egen trylleamulet eller lav en vaskeægte magisk knogle, der beskytter mod vokseværk.

Læs mere om Museet Ribes Vikinger

Få adgang for hele familien til gruppepris med FDM


Efterårshygge i Universe, Sønderborg
Universe 2014Fra Lørdag den 15. til søndag den 23. oktober har vi en spændende efterårs workshop for børn i alle aldre i hele efterårsferien.

Læs mere på universe.dk

Få 20%rabat på entre med FDM


Halloween i Legoland, Billund
Legoland forvandles fra verdens hyggeligste land til et skræmmende uhyggeligt sted! Og nogle dage kan I blive rigtig længe, mens uhyggen kommer krybende i mørket…Parken fyldes med uhyggelige LEGOLAND® væsner og imponerende LEGO® byggede halloween-oplevelser. !

Læs mere på legoland.dk

Overnat med rabat på campingpladsen Legoland Holiday Village


Midtjylland

Magisk Halloween i Djurs Sommerland, Nimtofte
Glæd jer til en skræmmende sjov halloween-event for hele familien med imponerende udsmykning, udklædningskonkurrencer og sjove aktiviteter. Oplev en forvandlet park med 25.000 græskar, raslende skeletter og ægte hekse. Glæd jer også til hele to halloween-haunted houses - hvis I tør!

Læs mere på djurssommerland.dk


Den Gamle ByEfterårsferie i  Den Gamle By i Århus
Tag børnene med i Den Gamle By og nyd jeres efterårsferie. Igen i år vil museet være præget af aktiviteter og oplevelser for både store og små. I kan for eksempel prøve vores skattejagt, prøve at lave hjemmelavede bolsjer eller lære fletning, knytning og andre gamle teknikker til fremstilling af snore og bånd til armbånd, leg og udsmykning.

Læs mere på Den Gamle By

Tivoli Friheden i hjertet af Århus
Glæd dig til en Halloween-uge med masser af sjove oplevelser, når parken bliver invaderet af skrækindgydende væsner og kæmpe edderkopper. Der vil være masser af underholdning hver dag med bl.a. Monster Busters og Nattens Tivoli. Gå ikke glip af alt den sjove uhygge.

Læs mere om Hallowen i Tivoli Friheden

Få FDM rabat til Tivoli Friheden

Efterårsferie i Kattegatcentret
I Kattegatcentret får du TANG på hjernen i efterårsferien. Hele ugen vrimler det nemlig med sjove og spændende oplevelser og aktiviteter for børn og voksne - med TANG! Vi byder velkommen til en tang-go’ Efterårsferie for hele familien.

Læs mere om Kattegatcentret

Få FDM rabat i Kattegatcentret


Halloween i AQUA i efterårsferien
AQUA

Efterårsferien i AQUA bliver fyldt med uhygge, frygt og mystik. Der er nemlig Halloween, men det bliver også vildt hyggeligt. Se om du tør grave i sandkassen efter knogler og udforske spøgelsestunnelen og Kom og mød hyggelige Villy og skræmmende Draculla.

Læs mere om Halloween på Aqua

 

Få FDM rabat hos Aqua


Nordjylland

Aalborg
Efteråret byder på en masse gode oplevelser for alle i Aa. For børnefamilier som vil opleve noget spændende. For alle som værdsætter en god kulturel oplevelse.  Aalborg frister.... Oplev Spøgelseshuset, få lavet ansigtsmaling og prøv at være praktikant under museets nattevagt på Aalborg Historiske Museum . Prøv at være dyrepasser for en dag i Aalborgs Zoo eller prøv at grave guld eller find vej gennem den store labyrint på Springeren Maritimt Oplevelsescenter.

Læs mere om aktiviteter i efterårsgferien i Aalborg


Mordmysteriet i efterårsferien på Højriis Slot

Højriis SlotDørene knirker og gardinerne blafrer. I er kommet til et gammelt slot, hvor der er sket en forbrydelse…Du skal tage dig i agt, når du går igennem slottet, der mangler en kniv i knivkasterens samling og hvorfor er der så meget elefantgift på slottet? Der bliver begået mere end en forbrydelse i årets mordmysterium. Men hvem er egentlig ofret?

Det er nu, du skal hjælpe os. Få afprøvet dine evner som detektiv og løs årets mordgåde.
De har åbent hver dag i efterårsferien fra 15. okt.-23. okt. kl. 11.00 – 16.00 (skuespillere kl. 12-16)

Læs mere om Højriis Slot
 

JyllandsAkvariet
Vær med til fodring af hajer, rokker og fladfisk i udvalgte bassiner i Jyllandsakvariet, kom med på tur med båden ud at se på sælerne, der ligger og hviler sig på sandbankerne i Limfjorden elle tag med på østersjagt i Limfjordens delikate spisekammer. I kan også få en guidet tur på fiskeauktionen

Læs mere på Jyllandsakvariet

Få 20% rabat på entre i JyllandsAkvariet med FDM


Nyd en historisk dag på Voergaard Slot

Voergaard Slot

Nyd en historisk dag med hele familien og gå på opdagelse i de mange eventyrlige fortællinger. Kryb ind i fangekælderen, mød spøgelserne og find blodpletten, der ikke kan vaskes af. Oplev en fantastisk verden af uvurderlige kunstskatte og kongelige antikviteter. Og træd ind i middelalderens vrimmel af tjenere, terner, munke, soldater, håndværkere og handelsfolk til de festlige Middelalderdage på Voergaard Slot.

Læs mere på voergaardslot.dk

Få fri adgang for 1 person ifølge 1 betalende person med FDM


Ud i naturen

Der er masser af muligheder for at komme ud i naturen i efteråretVil du have mere inspiration til hvordan familien kan nyde efteråret ude i naturen, er der masser af inspiration at hente hos bl.a.:

Naturstyrelsen

Visit Denmark

Dragedag i Dyrehaven nord for København

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen