København og Nordsjælland

 
Kulturnat fredag den 11. oktober, København
Efterårsferien skydes i gang i København med kulturnat fredag den 11. oktober. Over 200 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser i hele byen byder tilsammen på 500 kulturoplevelser fredag aften og nat. Middelalderens klostermedicin. Hør om munkene og nonnernes medicinplanter. Gospelkoncert ved diakonissestiftelsens gospelkor.

Læs mere om kulturnatten hos Visit Copenhagen


Halloweenparade i Tivoli, København

Kom ind i Haven og se de ca. 20 000 smukke orange græskar pryde Haven i fint selskab med dekorationer i efterårets farver hyggelige halmballer. Hver aften til Halloween i Tivoli er der lagt til hyggelig-uhygge med de mange lys, der gør efteråret endnu smukkere. Halloween i Tivoli har også en mørk side, som viser sig hver aften fra kl. 17. Her bliver Skærsilden til Hotel Scary - en bloddryppende passage, hvor du på din vej møder et hold af skuespillere, der optræder i rollerne som dystre karakterer, der arbejder på et hjemsøgt hotel.

Læs mere om Halloween i Tivoli på tivoli.dk

Print din rabatbillet og turpas her


Thorvaldsens Museum, København

Efterårsferie for børnefamilier. Besøg deres åbne værksteder hvor I kan tegne, modellere, afstøbe og studere hænder i alle afskygninger

Læs mere hos Thorvaldsens Museum


Danmarks Tekniske Museum, Helsingør
Modeltogsanlæg - nu med fly og havn. Følg Teknisk Museums bygning af en modelbane, der med toge, boliger, fabrikker, veje m.m. fortæller om den industrielle udvikling i Danmark fra 1847 til i dag. Der er allerede mange flotte bygninger og anlæg at se på, måske er dit hus eller tidligere arbejdsplads med?  Fredag den 11. oktober fra kl. 11 - 14 er der ny udstilling omkring el bilens 100 årige historie

Læs mere på tekniskmuseum.dk

Få FDM rabat til Danmarks Tekniske Museum

 

Sjælland og Bornholm


Hallovhiin i BonBon-land

En helt vild (u)hyggelig efterårsferiedag i BonBon-Land. Igen i år markerer BonBon-Land efteråret og de sidste åbningsdage i 2013 med en sjov og anderledes ”Hallohviin”. Årets absolut sejeste nyhed til Hallohviin er det store spøgelseshus, der til anledningen stilles op i parken til glæde og rædsel for alle gæster der har lyst til at prøve. Turen går i vogne, igennem det store hus, ind og ud af de forskellige rum – det bli’r helt vildt! Desuden er der den store indendørs Hallohviin-labyrint, hvor der bliver fortalt historie hele vejen rundt af familien Fugleskræmsel og de søde hekse, som også hver dag er på tur rundt i parken. BonBon-Land vil naturligvis også være pyntet op med masser af græskar, halmballefigurer og halmballelabyrint. Så glæd dig til en sjov og helt anderledes BonBon-dag med masser af Hallohviin og (u)hygge.  Kort og godt om BonBon-Land: Hallohviin i perioden 12. – 20. oktober 2013 Fri adgang til alle kørende forlystelser              
Flere end 50 forlystelser. 10.000 m2 indendørs legeland Fantasy World.
Børn under 90 cm har gratis entré.

Læs mere om BonBon-land


Fossiljagt i Faxe Kalkbrud
Geomuseum Faxe arrangerer fossiljagt i efterårsferienBevæbnet med hammer og mejsel går vi på fossiljagt ned i Faxe Kalkbrud sammen med en guide fra museet. Her kan du finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler fra dengang, hvor der voksede et frodigt koralrev ved Faxe og hajer og krokodiller patruljerede rundt i vandmasserne.

Læs mere hos Østsjællands Museum

Få FDM rabat på entré til Geomuseum FaxeHalloween i ZOOPARK, Næstved

ZOOPARK byder på spændende efterårsaktiviteterZOOPARK i Næstved byder i efterårsferien på Halloween med hekse, græskar, spindelvæv og slanger. Du kan kæmpe mod en trold, skære græskar, se slanger og andre kryb, og så kan du naturligvis komme helt tæt på dyrene i dyreparken og være med til at fodre dem. Alle udklædte børn får en gave, og hver dag kåres den bedste udklædning.

Læs mere på zoopark.dk

Få FDM rabat i ZOOPARK


Børnefestival i Hasle og Halloween i Gudhjem, Bornholm

Også Bornholm byder på masser af efterårsaktiviteter. F.eks. byder Hasle på sjov Børnefestival for hele familien. Du kan klappe og fodre lam, lære at filte, prøve det kæmpe legeland, deltage i kreative workshops og rollespil, tage på naturvejlederture og meget mere. Samtidig fejres Halloween i Gudhjem med spændende, uhyggelige og sjove oplevelser i børnehøjde. Nyd f.eks. kæmpelabyrinten af halm, udskær dit eget græskar, kør gratis med hestevognskørsel eller deltag i konkurrencer.

Læs mere om efterårsferiens aktiviteter på Bornholm.info

 

Fyn
 

Hold kartoffelferie i Den Fynske LandsbyKartoffelferie i Den Fynske Landsby
Den Fynske Landsby har masser af aktiviteter for børn og deres familier i efterårsferien. Sammen kan I få mange timer til at gå med at deltage i de forskellige aktiviteter, som var en naturlig del af livet på landet i efteråret.

Du kan støbe lys, lave roemænd eller bage kardemommekager i den store bageovn. I køkkenet kan du følge med i kokkepigernes forberedelser i en stor landhusholdning, og mon ikke at madmor har en lille smagsprøve undervejs?

Læs mere hos Odense bys Museer

Få FDM rabat i Den Fynske Landsby

 

 

Fyns Kunstmuseum

Harry Potter Festival 18. – 19. oktober 2013
De forvandler Fyns Kunstmuseum til et hus fyldt med magi og mystik. Her kan du møde spådomslæreren professor Trelawney i Nordtårnet, der kan læse i din hånd og måske spå om din fremtid. Besøge det magiske tegneværksted, hvor to professionelle tegnere står klar til at lære dig den ædle kunst at tegne magiske væsener.

Kig også forbi Dumbledores kontor, hvor intet er som det plejer! Her svæver Hogwarts spøgelser igennem rummet og lever deres helt eget liv. I stueetagen finder du Madam Nuttetrus Tesalon, der byder på varme drikke og udsøgte kager til de forelskede.

Sidst men ikke mindst, kan du blive optaget til prøve i troldmandskab og heksekunster og teste din viden om Harry Potters univers i et spændende aktivitetshæfte. Der er diplomer til alle modige børn, der tør tage udfordringen op.

Der er gratis adgang for alle under Harry Potter Festivalen den 18. – 19. oktober fra kl. 11.00 – 16.00 begge dage

Fyns Kunstmuseum


Efterårsaktiviteter på Valdemar Slot

Horrornights på Valdemar Slot, hestevognskørsel, fernisering af  kunstudstillingen, stort fægteshow, eventyrfortælling af  søhelten Niels Juel, græskardag på gårdspladsen. Se det store program:

Læs mere på valdemarslot.dk

Få FDM rabat til Valdemar Slot

 

Danmarks Jernbanemuseum
Mystikken breder sig på Danmarks Jernbanemuseum i efterårsferien, når piger som drenge i alderen 5 til 12 år bliver bedt om hjælp til at løse mysteriet om en hidtil ukendt togulykke. Danmarks Jernbanemuseum vil i efterårsferien gerne have hjælp fra børn i aldersgruppen 5 til 12 år. De skal være med til at løse mysteriet om en hidtil ukendt togulykke, der fandt sted på Nordfynsbanen i 1955. I forbindelse med sit arbejde med den nu nedlagte banestrækning er museumsinspektør Mads Thernøe stødt på en mystisk hændelse - en indtil nu ukendt togulykke. Men hvorfor er ulykken ukendt? Hvad skete der egentlig, og hvorfor høres der sære lyde af gamle tog, der passerer? Ja nogle snakker sågar om et spøgelsestog!!

Læs mere på Danmarks Jernbane Museum

Få rabat på Danmarks Jernbanemuseum


Lav dit eget vikingesværd på Møntergården, Odense

Riddere og godtfolk fra Skt. Martin Kompagni har slået lejr i Møntergården i efterårsferien. Se deres barske kampshow og fremvisning af flotte rustninger. Deltag i kamptræning og lær selv at fægte. Prøv en rustning eller middelalderdragt - og deltag evt. i vores facebook-konkurrence? Eller hvad med at lege middelalderlege, lave en læderpung eller filte?

Læs mere om Møntergården

Få FDM rabat til Møntergården

 

Syd- og Sønderjylland


Efterårsferie blandt vikingerne i Ribe

Prøv selv bueskydning - Prøv selv at slynge et armbånd - Vikingekøkkenet. Vikingerne laver mad - og en masse prøv-selv aktiviteter: Vikingelege - og spil, mal mel, bag fladbrød, lav træsøm, snit din egen ping og meget mere.

Læs mere på Ribe Vikingecenter

Få FDM rabat hos Ribe Vikingecenter


Efterårsferie hos Universe, Sønderborg
Workshop: Møllebygning, vandrraketdesign, Udskæring af græskar. Konkurrence: Hønseskidning. Noget for de yngste: Robert Robor Show. Noget for de voksne: Prøv en el-bil.

Læs mere på universe.dk

Få FDM rabat i Universe


Guidet familietur på volden, Fredericia
Fredericia Vold er klædt i efterårsfarver, og volden er altid – uanset årstid - en smuk ramme for Fredericia Turistbureaus guidede familieture på volden. I efterårsferien er der en guidet familietur på volden torsdag den 17. oktober 2013 kl. 14-15.30. Guiden vil fortælle om voldanlæggets historie og dens centrale betydning for Danmarks forsvar, mens turen går fra bastion til bastion. Der vil være rig mulighed for at se nogle af de flotte kanoner og morterer, der står placeret rundt på voldanlægget.
 
Turen afsluttes med et besøg i Det Hvide Vandtårn, hvorfra der er en flot udsigt over byen og volden i al dens pragt og farver.
 
Tid: Torsdag den 17. oktober kl. 14-15.30
Sted: Landsoldatpladsen
Pris: Voksne kr. 50 og børn kr. 25 
 
Der er ingen tilmelding og betaling sker kontant til guiden.

Læs mere på fredericia.dk


Kongen vender tilbage på Koldinghus
Over 60 amatørskuespillere fra Dronning Dorothea Teatret og Sct. Georgsgilderne i Kolding bidrager sammen med fægtere fra The Armoury, Bjælderne og Historicum. Christian 4. - Danmarks farverige konge og store bygmester – bydes igen velkommen tilbage til sit gamle kongeslot Koldinghus i skolernes efterårsferie fra mandag 14. oktober til lørdag 19. oktober. Der er både lagt op til grin, nervepirrende underholdning og lærerige oplevelser, når museet genskaber renæssancen for 500 år siden.

Læs mere om Koldinghus

Få FDM rabat på Koldinghus


Vampyrene indtager Legoland, Billund

I Legoland vrimler det med vampyrer, spøgelser og hekse i efterårsferien, når parken fejrer Halloween. Du kan bl.a. være med til skattejagt, Scooby-Doos skrækshow, vampyren Viggos halloween show, byg en flagermus og meget mere.

Læs mere på legoland.dk

Få FDM rabat i Legoland

 

Midtjylland


Efterårsferie med Halloween i Djurs Sommerland, Nimtofte

Glæd jer til en af Danmarks største og mest stemningsfulde halloween-oplevelser. Magisk Halloween i Djurs Sommerland er noget helt særligt. Hele parken er forhekset og pyntet op med over 15.000 græskar. Farverne og atmosfæren er intens og stemningsfuld, og I møder hekse, skeletter og kæmpeedderkopper overalt.

Læs mere på djurssommerland.dk


En dag som barn i Den Gamle By i Århus
I efterårsferien kan du i Den Gamle By i Århus prøve at være barn i 1864 eller feriebarn i 1927. Du får tøj, der er magen til det, børn gik med dengang, og som barn i 1864 kommer du bl.a. til at stable brænde, skure gryder, lave mad, vaske tøj eller hente vand. Du lærer også salmevers. Som feriebarn anno 1927 prøver du, hvordan det er at være et feriebarn fra storbyen, der kommer til provinsen. Du skal hjælpe med at lave mad på støbejernskomfuret, samle bær og frugt i haven, løbe ærinder og vaske tøj.

Læs mere på Den Gamle By

Få FDM rabat i den Gamle By


Efterårsferie i Bjørneland
Brunbjørneungerne er begyndt at se frem til deres første vintersøvn og isbjørne-tvillingerne glæder sig til en masse sne. Kom og ønsk alle dyrene en god vinter og oplev de majestætiske kronhjorte i deres brunstperiode. Mød også Siku som teenager. Børn 50%% i rabat (kan ikke kombineres med andre rabatter).

Læs mere om Skandinavisk Dyrepark


Halloween i AQUA i efterårsferien
I dagene d. 12.-20. oktober afholder AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg Halloween i forbindelse med efterårsferien. Vampyrgreven Dracula kommer forbi og fortæller om naturens ”ulækre dyr”. Overalt i AQUA, både inde og ude vil der være spændende og uhyggelige aktiviteter for både børn og voksne. Dracula kommer hver dag og laver et makabert show med kadavere og ulækre dyr vi har i Danmark, - så som mider, maddiker, melorme, bændelorm, igler, flåter, edderkopper, rotter mv. Morten Vissing, zoolog, siger: ”Vi er i gang med at skaffe så mange ulækre dyr som muligt, -det er lidt spændende at se, hvilke ulækre dyr vi får fat i. Det vil nok være en god idé, hvis mindre børn er ifølge med en voksen, - for det bliver ulækkert”. Ved Skovhuset i parken bor den hyggelige Viking og hos ham kan man gratis bage snobrød og smage hans fantastiske urtesuppe.

Læs mere om Aqua

Få FDM rabat hos Aqua

 

Nordjylland
 

Dyrepasser for en dag i Aalborg Zoo
Vil du prøve at være dyrepasser for en dag? I Alborg Zoo har du muligheden i efterårsferien. Tag praktisk og varmt tøj på, og vær med til at hjælpe dyrepasserne med nogle af de daglige gøremål.

Læs mere hos Aalborg Zoo


Halloween i efterårsferien på Højriis Slot
Kom og oplev masser af ekstra uhygge, når de byder indenfor til halloween for hele familien i efterårsferien. De har gjort slottet ekstra mørkt og uhyggeligt til halloween. Og skuespillerne indtager endnu engang slottet – denne gang med uhyggelig levendegørelse. Hvis du har lyst, kan du også helt gratis blive sminket og klædt ud, inden du går på slottet - og du bestemmer selv, om du vil være vampyr, prinsesse, eller spøgelse…
De har åbent hver dag i efterårsferien fra 12. okt.-20. okt. kl. 11.00 – 17.00 (skuespillere kl. 12-16)

Læs mere om Højriis Slot

Få FDM rabat på Højriis Slot


Billedjagt for børn på Skagens Museum

I efterårsferien er der fra lørdag den 12. til søndag den 20. oktober billedjagt for børn på Skagens Museum. Billedjagten går ud på, at man løser en opgave ved at bevæge sig rundt på museet. Det handler om at finde fejl, danne ord og opdage detaljer. Derudover kan du deltage i konkurrencen om den flotteste tegning.

Læs mere på skagensmuseum.dk


Græskar Helvede hos Mariager Saltcenter
Kagekonkurrence den 14. oktober Græskarskæring 12. - 20 oktober fra kl. 11 - 16. Skattejagt for børnene - præmier til alle. Græskarkast. Vind et årskort til Saltcentret. Klamme følekasser - hvor modig er du?

Læs mere på saltcenter.com

Få FDM rabat i Mariager Saltcenter


Ud i naturen

Der er masser af muligheder for at komme ud i naturen i efteråretVil du have mere inspiration til hvordan familien kan nyde efteråret ude i naturen, er der masser af inspiration at hente hos bl.a.:

Naturstyrelsen

Visit Denmark