Selvkørende og smart Smart

Vision EQ Fortwo er Smarts vision for en førerløs, eldreven delebil. Foto: Torben Arent

Konceptbilen Vision EQ Fortwo er Smarts vision for næste generations delebiler, som ved at være helt selvkørende giver helt nye muligheder. Og så skal store skærme inde og ude få kunden til at føle sig velkommen.

Konceptbilen Vision EQ Fortwo, som Smart viser frem på Frankfurt-udstillingen, er fuld af budskaber.

Den særlige sorte grill kan sende beskeder til sine omgivelser. Bl.a. kan den byde sin kunde velkommen. Fotos: Torben ArentDen lille boble er selvkørende på niveau fem og i stedte for rat og pedaler har den en kæmpe skærm, hvor de to passagerer kan se f.eks. film. Udvendigt kan bilen vise meddelelser til sine medtrafikanter, en muligvis vigtig nyttig funktion for førerløse biler.

Smartere delebil

Smart-biler er allerede i dag den dominerende bil i Daimlers globale delbilsordning Car2go, og derfor er Frankfurt-konceptet født med smarte muligheder for at indgå i delebilsflåder.

Først og fremmest er EQ Fortwo førerløs, dvs. skabt uden rat og pedaler. Dermed kan delebilen selv køre hen og samle sin kunde op.

Dermed ligner Smarts idé den, som Waymo og Uber tilsyneladende også arbejder på – selvkørende robot-taxier.

SE OGSÅ: Waymo er Googles selvkørende bil

Store skærme skaber individualisering

For at brugeren lettere kan kende sin bil og føle, at det er hans eller hendes, er konceptbilen forsynet med en særlig ’Black Panel Grille’ foran og store skærme på siderne.

Fremtidens robottaxi er genkendelig som en Smart, selv om Smart har taget radikale teknologier og design i brug. Dermed kan biler individualiseres på en hidtil uset måde. Her kan beskeder, baggrundsfarver og underholdning præsenteres i et hav af variationer.

Helt eldreven - og det er den nære fremtid også

EQ-konceptet er elektrisk, og det fremtiden for Smart også. Fra 2020 vil Smart udelukkende sælge elbiler, siger koncernchefen.

Det er hermed første gang, at Smart anvender EQ-betegnelsen, som hidtil kun har været søstermærket Mercedes-Benz’ elbils-etiket.

Fortwo findes i dag som elbil, men derudover tilbydes Fortwo og Forfour med små benzinmotorer fra Renault.

SE OGSÅ: Elsmart får moderat rækkevidde

 

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater