Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Renault ransaget

Det franske politi har gennemført en razzia hos bilproducenten. Foto: Arkiv

Renault-aktien styrtdykkede torsdag middag, efter at det kom frem, at politiet har gennemført en razzia hos bilproducenten.

Endnu et bilfirma er kommet i mediernes søgelys. Denne gang er det franske Renault, som politiet ifølge flere udenlandske medier tidligere på måneden ransagede. Der skulle blandt andet være beslaglagt flere computere hos bilproducenten.

I forlængelse af efterårets VW-skandale har flere myndigheder meldt ud, at de vil holde mere øje med de nationale bilfabrikanter. Det har betydet ekstra kontrol med flere bilfabrikker. Om razziaen hos Renault har forbindelse til VW-sagen vides endnu ikke.

LÆS MERE: Eksamenssnyd hos VW

FDM følger sagen

”Der har været forskellige oplysninger ude om, hvad det er, politiet har været på jagt efter hos Renault. Indtil videre er det eneste, der er bekræftet fra Renault selv, at politiet har været forbi. Vi følger naturligvis sagen, og skulle det vise sig, at den har konsekvenser for danske bilejere, så er vi selvfølgelig klar til at varetage bilejernes interesser,” siger afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.

FDM har været i kontakt med Renault Danmark og afventer yderligere kommentarer herfra, så snart man ved mere her. Desuden forsøger FDM, at få mere information via det internationale bilklubsamarbejde.

De franske myndigheder har som konsekvens af netop VW-sagen iværksat en test af 100 forskellige biler heriblandt 25 fra Renault. Ved udgangen af december måned havde man foreløbig testet 11 af disse uden at finde tegn på snyd med de opgivne emissionstal, heraf fire fra Renault, skriver Renault i en pressemeddelelse.

LÆS MERE: FAQ om VW-sagen

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen