Racerløb i Københavns gader

Der køres historisk racerløb i København 5. og 6. august. Foto: CHGP

Denne weekend køres der atter racerløb i København. Især de klassiske racerbiler vises frem, men Danmarks førende motorsportsklasse DTC kører også med. Og så kommer Kevin Magnussen, Tom Kristensen og kolleger og kører penge ind til velgørenhed.

Der bliver masser af klassiske motorlyde og duft af bremser og olie i København 5. og 6. agust.

Copenhagen Historic Grand Prix, der for lethedens skyld forkortes CHGP, holdes for femte gang i området ved Bellahøj, hvor fokus igen i år er på de historiske racerbiler tilsat lidt moderne racerkrydderi i form af bl.a. DTC-klassen.

Se programmet herOfte har Cortina-drengene med HKH Prins Joachim i spidsen stået øverst på podiet i Royal ProAm-klassen, og prinsen stiller igen i år op sammen med Tom Kristensen. Hans teamkammerat Oscar Davidsen Siesbye kører med den tidligere F1-verdensmester Jaques Villeneuve.

Tom K, Jaques Villeneuve og alle de andre

Kongeklassen ved CHGP er Royal ProAm-klassen, hvor amatører og professionelle deler en bil og kører om samme trofæ. Det giver mulighed for at se den tidligere F1-verdensmester Jaques Villeneuve, Tom Kristensen, Nicky Thiim, Marco Sørensen, Michael Christensen og mange andre danske og internationale racerstjerner give den gas i klassiske racerbiler.

Sixty Fivers giver den gas

I den historiske klasse for biler fra før 1965 har feltet længe været fyldt helt op, og der kommer igen i år mange spændende og eksklusive racere til start som Corvette Gransport, Porsche 904 og Ford GT40.

Sixty Fivers fælles teltområde emmer af god stemning og kammeratskab på trods af drabelige dyster på asfalten. Besøg pitten og kom tæt på de historiske racere, og tag en snak med kørerne eller deres mekanikere. Fotos: CHGP

Men der kommer også et væld af Minier, Volvo Amazon og andre kendte bilmodeller, der dengang både var familiebiler og racerbiler på én gang. Besøg Sixty Fivers lejr, hvor der er fælles telte, og der er gjort ekstra ud af hyggen i pit området.

Små formelbiler og nyere klassikere

Igen i år kommer de små formelbiler i form af Formel Junior, det var en kæmpe klasse i storhedstiden. Til CHGP kommer 16 biler til start.

Her er feltet primært bestående af udenlandske kørere. Flere hjemmelige deltager finder du i de populære 71- og 86-klasser, hvor børn af 1970erne og 1980erne får en retro oplevelse. Her bliver der typisk kørt hårdt til, så du kan virkelig nyde oplevelsen af biler, der yder deres maksimale. 

DTC og Legends Cup

De moderne indslag på CHGP er Danmarks største racerklasse Mascot DTC, hvor der køres en afdeling af DTC-mesterskabet. Der er stor prestige i at vinde i København, derfor forventes det, at DTC bliver en klasse med masser af action.

Det gælder også for det små Legends Cup-racere, der har klassisk design, men med motorcykelmotor. De er små, de er aggressive og de underholder hver omgang. Apropos motorcykler er der også et historisk felt med to hjulede. 

Kør med Kevin MagnussenDanmarks absolut førende racerkører Kevin Magnussen, der kører Formel 1 for Haas-teamet stiller op til Race for Riget i en Ferrari 458 GT3 racerbil. Du kan købe en tur med ham eller vælge mellem mange andre spændende kørere og sportsvogne.

Traditionen tro bliver der også samlet penge ind til Rigshospitalets børne-unge-program samt Dansk Røde Kors. Det sker ved at en stjernerække af danske racerkørere med Kevin Magnussen og Tom Kristensen i spidsen kører omgange enten i deciderede racerbiler eller sportsvogne.

En tur med Kevin koster 2.500 kr. i en Ferrari 458 GT3 racer Her skal man nok være hurtigt ude, for der bliver rift om billetterne. En række sportsvognsejere giver også en god oplevelse på banen, og her kan du købe billetter fra 1.000 kr. 

Køb billetter med VIP indgang kun for FDM medlemmer her

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

2 kommentarer

  Opret ny kommentar
Rediger
 |  Skrevet af: Michael Twardak
#2Enig med #1. Jeg brugte sammen med de andre bilister 1½ time ekstra på at komme hjem (og en masse CO2/partikler). Der var ingen advarsler i trafikradio eller hjælp til at undgå dette kaos, øv øv
Rediger
 |  Skrevet af: Jens Kristoffer...
#1Det er sikkert meget sødt med et veteranbilløb i København. Ganske som det også kan være fint med et broløb over Storebælt og et Formel 1 løb i København.
Men alle disse løb har også en alvorlig bagside. Lukning for almindelig trafik.
Prøv bare at se advarslen på trafikken.dk : "I forbindelse med afholdelsen af Copenhagen Historic Grand Prix er Frederikssundsvejtunnelen spærret i retning ind mod Rådhuspladsen frem til mandag d. 7. august kl. 05:00. Trafikanter opfordres til at finde alternative ruter."
Kan det være meningen at afviklingen af almindelig trafik skal tilsidesættes for diverse løb.
Måske er det en god ide at vores nuværende trafikminister prøver at begrænse antallet af løb på vigtige veje.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen