Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Øget rejsetrafik i påsken

Trafikken ventes igen i år at blive tæt på de danske veje i forbindelse med påsken.

Påsken nærmer sig, og allerede fra fredag den 18. marts forventes øget rejsetrafik på tværs af landet og i retning mod grænsen til Tyskland. Hjemrejsetrafikken bliver noget mere rolig. Lav risiko for kø-kaos på Europas veje.

Mange vælger at holde fri de tre hverdage op til påsken. Vejdirektoratet forventer derfor, at der allerede fredag den 18. marts og ikke mindst onsdag den 23. marts og Skærtorsdag den 24. marts vil være øget rejsetrafik.

Såvel fredag og onsdag vil der mellem kl. 14–20 være væsentlig mere trafik, som vil være en blanding af almindelig myldretidshjemkørsel og udrejse. Her vil de belastede vejstrækninger primært være fra øst mod vest og sydpå mod den tyske grænse.

Skærtorsdag den 24. marts er normalt påskens mest trafikerede dag med rejsetrafik på kryds og tværs af landet og i lokalområderne, hvor sommerhuse, påskefrokoster og diverse arrangementer lokker bilisterne ud på vejene.

SE VIDEO: Flaskehalse skaber trafikkaos

Hjemrejse

Hjemrejsetrafikken forløber normalt over flere dage og vil ikke skabe den samme tætte trafik som udrejsen. Dagene med mest hjemrejsetrafik vil være påskelørdag den 26. marts og påskemandag den 28. marts, og det vil først og fremmest være på hovedruterne mellem Jylland og Sjælland og på motorvejene fra den Tyske grænse og op mod Trekantområdet. På Sjælland fra Rødby og Gedser mod København.

Risiko for længere rejsetid

I og med at der er indført grænsekontrol, vil der være risiko for længere rejsetid og kødannelser. På udrejsedagene vil det være ved grænserne til Sverige, hhv. ved Øresundsbroen og ved færgerne, mens det på hjemrejsedagene vil være på hovedgrænseovergangene fra Tyskland mod Danmark.

LÆS OGSÅ: Københavnsk flaskehals får ballonudvidelse

Vejret kan være en joker

Da påsken falder tidligt i år, kan vejret pludselig komme til at spille en rolle med lave temperaturer og glatte veje ikke mindst i de tidlige morgentimer. Hold derfor øje med vejrudsigten, og peger den på koldere vejr, bør man beregne længere køretid.

LÆS OGSÅ: Køprognose for den kommende weekend

Udlandet

Også i landene omkring os, særligt Tyskland, forventes dagene op til påske at sætte sit præg på trafikken. Skolerne i flere delstater holder som i Danmark her lukket, det samme gælder i Østrig og Schweiz. Der forventes dog kun momentvise kødannelser rundt om de større byer fredag, primært i tidsrummet mellem kl. 14-20. På motorvejene i retning mod Alperne og Sydeuropa vil det særligt være om lørdagen mellem 10-15. Søndagen forventes kun få trafikproblemer. Det samme gælder for Østrig og Schweiz.

Den midlertidige grænsekontrol mellem flere europæiske lande kan desuden afstedkomme ventetid og kødannelser. alle rejsende, herunder børn, skal desuden have gyldige identitetspapirer med sig.

Går påskeferien sydpå i bil, skal man være opmærksom på, at der i Tyskland er krav om vinterdæk forudsat der er vinterføre.

LÆS OGSÅ: Langvarigt vejarbejde omkring Hamborg

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen