Opel har det seneste års tid leveret et antal fabriksnye Corsa modeller der oprindeligt er registreret med partikelfilter. Efterfølgende har Opel har opdaget at bilerne er produceret uden partikelfilter.

Kompensation til bilejere

Opel er derfor i færd med at kontakte de berørte ejere med tilbud om kompensation, omlevering eller tilbagelevering. Bilejerne tilbydes en kompensation på 15.000 kr. for manglen, hvis man vælger at beholde bilen. Kompensationen skal bilejeren holde op mod den afgift til staten i form af tillægsafgiften på 1.000 kroner om året og de miljømæssige påvirkninger.

Forskelle i tilbud

Desværre har FDM erfaret, at Opel Danmark har valgt at kontakte bilejerne gennem deres forhandlere pr. telefon og ikke skriftligt, hvilket kan give store forskelle for den enkelte ejer i forhold til, hvad der tilbydes i forbindelse med tilbagelevering. FDM har hørt om afregningstilbud på både 75 øre og 2,50 kr. pr kørt kilometer! Er du blevet kontaktet af Opel og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, kan du som medlem af FDM kontakte FDM’s rådgivning.