Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Nye Opelbiler mangler partikelfilter

Opel Corsa partikelfilter

Opel kontakter i disse dage en række bilejere, der det seneste år har købt en fabriksny Opel Corsa dieselbil. Bilerne er registreret med partikelfilter, men det viser sig ikke at passe. Kunderne tilbydes enten kompensation, omlevering eller tilbagelevering.

Opel har det seneste års tid leveret et antal fabriksnye Corsa modeller der oprindeligt er registreret med partikelfilter. Efterfølgende har Opel har opdaget at bilerne er produceret uden partikelfilter.

Kompensation til bilejere

Opel er derfor i færd med at kontakte de berørte ejere med tilbud om kompensation, omlevering eller tilbagelevering. Bilejerne tilbydes en kompensation på 15.000 kr. for manglen, hvis man vælger at beholde bilen. Kompensationen skal bilejeren holde op mod den afgift til staten i form af tillægsafgiften på 1.000 kroner om året og de miljømæssige påvirkninger.

Forskelle i tilbud

Desværre har FDM erfaret, at Opel Danmark har valgt at kontakte bilejerne gennem deres forhandlere pr. telefon og ikke skriftligt, hvilket kan give store forskelle for den enkelte ejer i forhold til, hvad der tilbydes i forbindelse med tilbagelevering. FDM har hørt om afregningstilbud på både 75 øre og 2,50 kr. pr kørt kilometer! Er du blevet kontaktet af Opel og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, kan du som medlem af FDM kontakte FDM’s rådgivning.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen