Sidste år registrerede Statoil flere end 100 tyverier og misbrug af benzinkort. To ud af tre stjålne kort i Statoil var Truck og Routex Kort, der benyttes af transportvirksomheder og andre med et stort brændstofforbrug.

I Motors marts-udgave fra 2011 kunne man læse om tyveri af benzinkort fra en virksomhed på Thurø, der mistede 15.000 kr. Tyvene nåede at købe 566,89 liter diesel i tre omgange til 5.000 kr. pr. gang, inden kortet blev spærret.

Personlige kort

For at komme tyverierne til livs er benzinkortene nu gjort personlige, så de følger den enkelte chauffør og ikke køretøjet. Fremover behøver kortet altså ikke ligge i handskerummet, men i chaufførens tegnebog.

- Det er en kendt sag, også blandt tyvene, at der i mange tilfælde ligger både kort og ofte også pinkoder i køretøjer, som deles af flere chauffører. Derfor går tyvene systematisk efter transportvirksomheder, hvor køretøjerne ofte ikke er overvåget i weekenden. Så opdages og anmeldes korttyveriet først mandag, hvilket giver tyvene god tid til at tanke store mængder gratis brændstof, forklarer Per Brinch, kommunikationsdirektør i Statoil.

Statoil forudser, at risikoen for korttyveri minimeres betragteligt med et personligt kort til hver chauffør.

- Det handler i høj grad om at sikre, at chaufførerne føler ejerskab overfor kortet og opbevarer det på sig, siger Per Brinch