Storebæltsbroens nemhed og de høje brændstofpriser har gjort det meget svært for Mols-Linien at drive Sjælland-Jylland-ruterne med overskud. Alligevel sker der til foråret en bemærkelsesværdig oprustning på Kattegatruterne.

Til maj indsætter Mols-Linien til og fra Sjælands Odde en ekstra hurtigfærge, der bliver rederiets hidtil største. Og nu meddeler det tyske rederi Kattegatruten, at man også til maj indsætter en hurtigfærge mellem Aarhus og Kalundborg.

Kattegatruten har siden efteråret sejlet med en langsom kombifærge på Aarhus-Kalundborg-ruten, primært til gods.

238 biler, 774 passsageer

Den nye hurtigfærge ”Dolphin Jet”, der senest har sejlet mellem Tarifa i Spanien og Tanger i Marokko, har plads til 238 biler og 774 passagerer. Det er noget mindre end Mols-Liniens nye kæmpe-katamaran.

”Dolphin Jet” får tre dobbeltture i døgnet med afgang fra Aarhus kl. 6.45, 10.45 og 17.00. Fra Kalundborg bliver der afgang kl. 8.45,15.00 og 19.00. Sejltiden bliver halvanden time.

Sigter især på erhvervsrejsende

Kattegatruten oplyser, at selskabet særligt sigter på forretningsrejsende, og at afgangstiderne er tilrettelagt, så det er muligt at nå frem og tilbage samme dag.

Priserne er ikke offentliggjort endnu, men rederiet oplyser til Motor, at priserne bliver ”på samme niveau som Mols-Liniens, herunder rabatmulighed ved bestilling på nettet”. Der lægges altså ikke op til lavere priser på Kattegat; kun til flere afgange og en ny rute.

Mols-Liniens priser varierer da også ekstremt meget. Fra en ”kampagnebillet” til. 220 kr. over en ”rabatbillet” til 399 kr. og en standardbillet til 775 kr. Alle priser er enkeltbilletter for en personbil.