Nissan Leaf får selvkørende efterfølger

Koncernchef for Nissan, Carlos Ghosn, fortæller på CES-messen lidt om Leafs fremtid. Foto: Torben Arent

Elbilen Leaf kommer næste år i en ny generation, der kan køre delvis selv på motorveje.

Der kommer en ny generation af Nissans elbil Leaf – i 'nær fremtid', fastslog Nissans koncernchef Carlos Ghosn personligt i sin store åbningstale ved CES-messen i Las Vegas.

Det er første gang, at Nissan siger noget som helst om en anden generation af Leaf, der stammer fra 2010 og er verdens mest solgte elbil.

Den nuværende Leaf bruges allerede til test af selvkørende funktioner, bl.a. hos Nasa i USA. Fotos: Torben ArentMed Ghosns ord er Nissan ’meget konservativ’ med at fortælle om kommende nyheder, da ’vi lever af at sælge de biler, vi har nu’.

Konkurrenterne presser Nissan

Når Nissans koncernchef nu vælger at proklamere elbilen i god tid, kan det hænge sammen med, at elbil-pioneren er presset af konkurrenterne, der længe har annonceret masser af langtrækkende elbiler inden for få år.

Imens har Nissan været tavs. Men altså ikke længere.

Selvkørende på motorvej

Den nuværende Leaf har en officiel rækkevidde på 250 km. Det hæves givetvis til mindst 400 km i næste generation.Koncernchefen siger, at den næste Leaf bliver delvis selvkørende, idet bilen får Nissans Pro Pilot. Til den tid vil det givetvis være i en udgave, hvor bilen f.eks. selv kan skifte vognbane på motorvejen, som Tesla og Mercedes-Benz kan i dag.

Rækkevidden på den næste Leaf siger Nissan ikke noget om, men en grafik, som Nissan-medarbejdere har vist Motor, antyder mellem 400 og 500 km.

SE OGSÅ: Nissan gør klar til endnu større batteri

Nissan nøjes med at sige ’nær fremtid’ om introduktionen. Det peger på senest 2018 i Europa. Det er meget muligt, at bilen vises på Tokyo-udstillingen til efteråret.

SE OGSÅ: Nissan Leaf skruer op for strømmen

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen