Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Maserati klar til offroad-løjer

Levante skal konkurrere mod biler som BMW X5 og Porsche Cayenne. Foto: Maserati

Nu er også det italienske luksusmærke med på SUV-bølgen. Levante kommer til salg til foråret efter en del års forsinkelse.

Sådan ser Maseratis første SUV ud. Der er allerede nogen, der mener, den ligner en Buick. Fotos: MaseratiDet er fire et halvt år siden, at Motor skrev: ”Maserati er sent til SUV-festen”.

Så nu må det må være meget sent, når Maserati på Genève-udstillingen til marts viser den produktionsklare Levante-SUV. Salget begynder kort efter.

Konceptet blev vist i 2011

Da Maserati viste konceptbilen Kubang i efteråret 2011, lød planen, at bilen kunne være klar i 2012. Og 2011-konceptet var ikke engang første forsøg. En konceptbil blev vist allerede i 2003 – for 13 år siden.

SE OGSÅ: Maserati er sent til SUV-festen

Levante er den første SUV eller crossover i Maseratis 100-årige historie.Maserati omtaler fronten som “aggressiv”, hvilket åbenbart er en positivt ting.

Succes er helt afgørende

Bilen er særdeles vigtig, hvis Maserati skal overleve på længere sigt, for lanceringen af den lille Ghibli forrige år blev langt fra den salgssucces, som direktøren havde sagt.

Maserati giver ingen oplysninger om motorer og præstationer, men oplyser at elektronisk styret luftaffjedring og dæmpning, firehjulstræk og ottetrins automatgear bliver standard på alle versioner.

Bygges af Fiat

Levante skal bygges på Fiat Chryslers Mirafiori-fabrik i Italien. Oprindelig var det planen, at produktionen skulle foregå på en Jeep-fabrik i Michigan, USA. Levate bygger på en Jeep-platform.

Siden blev Maserati bekymret for, om det ville udvande mærkets italienske omdømme. Ændringen fra USA til Italien var med til at forsinke bilen.

I denne vinkel er det vanskeligt at kende bilen som en Maserati.Designet skal nok give anledning til diskussionen.

"Aggressiv"

Selv siger Maserati i en pressemeddelelse, at Levante ”har klare associationer med Maserati-mærket og dets markante italienske karakter.” Det er vel også, det mindste, man kan forlange.

Maserati omtaler fronten som “aggressiv”, hvilket åbenbart er en positiv ting.

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen