Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Lettere at komme på motorvejen

Seks steder i landet skal der nu skabes nye til- og frakørsler til motorvejene. Aarhus, Horsens, Slagelse, Sorø, Køge og Høje Taastrup får glæde af forbedringerne.

Tilslutning 49 ved Genvejen ved Hasselager udbygges.To steder langs motorvejene er der ved at blive anlagt nye til- og frakørsler, og nu har politikerne fundet penge til yderligere seks projekter.

Hver især vil de gøre det lettere for trafikanterne at komme til og fra motorvejen, nogen steder kan det mindske trængsel ved de eksisterende tilslutningsanlæg, og yderligere en del steder gavner det erhvervsudviklingen og varetransport.

De seks forbedringer blev egentlig besluttet af Folketingets partier allerede i 2014, men de har måttet vente på nærmere undersøgelser af den konkrete udformning og ikke mindst økonomi.

Grønt lys og 150 mio. kr.

Her ved Hatting ved Horsens kommer der et helt nyt tilslutningsanlæg.Partierne bag 2014-aftalen har nu givet Vejdirektoratet og de seks kommuner grønt lys til at føre projekterne ud i livet. Staten bruger 150 mio. kr. på de i alt otte projekter, og pengene rækker til halvdelen af udgifterne. Kommunerne skal selv betale den anden halvdel.

Halve tilslutninger bliver til hele

Projekterne går især ud på at udbygge ”halve” tilslutningsanlæg. Det er steder, hvor der oprindelig kun blev bygget til- og frakørsel i den ene retning, fordi trafikken i den modsatte retning den gang ikke var så stor.

Det gælder på E45 mellem Aarhus og Hørning, E20 mellem Slagelse og Korsør samt vest for Køge, og rute 21 ved Taastrup.

Tilslutning 41 vest for Slagelse får nu også til- og frakørsel mod øst.Helt ny tilslutning ved Horsens

Desuden anlægges der et helt nyt tilslutningsanlæg ved Horsens, og ved Sorø kommer der en rundkørsel, hvor rute 57 og 219 møder Vestmotorvejen.

To af de oprindelig otte projekter er i gang. Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg får også til- og frakørsel mod syd og sydvest for Kolding kommer der et helt nyt tilslutningsanlæg. 
 

 

 

Her ved Sorø kommer der en rundkørsel.

 

 

 

 

 

 

Ved Vemmedrup vest for Køge bliver der tilslutning også mod øst.

 

 

 

 

 

Her ved Taastrup får tilslutning 6 også ramper mod vest.

 

 

 

 

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen