Karoq! – Skoda-sprog for Tiguan

Skoda Karoq er en mini Kodiaq. Foto: Skoda

Skoda er klar med efterfølgeren til Yeti. Navnet, størrelsen og stilen er fuldstændig ændret.

Skodas aparte Yeti-SUV nåede at blive otte år. Og trods et ganske succesfuldt liv i nogle lande, kapper Skoda alle bånd til sin første SUV med lanceringen af efterfølgeren, der nu vises frem. Dansk introduktion må dog vente til januar 2018.

Karoq har et pænt stort bagagerum på 521 liter. Forbindelsen til den afskyelige snemand kappes, og i stedet flirter Skoda med Alaska-kultur ved valget af navnet Karoq.

Mini-Kodiaq

Designmæssigt er der også tale om en kolbøtte. Det stationcaragtige, visuelt lave design på Yeti droppes til fordel for tidens moderige, traditionelle SUV-stil. I store træk er Karoq en mini Kodiaq.

Men den nye SUV er ikke mere mini, end at den er vokset en del i forhold til Yeti. Længden er 16 cm større (4,38 m), akselafstanden er øget seks cm (2,64 m). Det vil sige, at udhængene er vokset.

Mindre end Tiguan

Med sin størrelse er Karoq tæt på at være en Skoda-udgave af VWs Tiguan, men er dog ikke helt så stor. Der mangler ti cm i længden og fire cm i akselafstand.

Skoda Karoq lander med sine ca. 4,40 meter i længden lige midt i den glohede, kompakte SUV-klasse, og er på den måde mere interessant end den større og dyrere Kodiaq. Fotos: Skoda

Rummelighed i bagagerum er et Skoda-kendetegn, men heller ikke her kan Karoq helt hamle op med Tiguan, som kan bryste sig af 615 liter. De 521 liter er dog også pænt, og med justerbart bagsæde kan volumen reguleres mellem 479 og 588 liter. Med nedfældet bagsæde er tallet 1.810 liter. Dét ser ud til at være mere end i VW-søsteren.

Som i Yeti fås Karoq med tre separate bagsæder, der kan tages ud.

Digitalt instrumenthus

Teknologisk tager Karoq et stort spring fra Yeti, og overhaler på enkelte punkter Kodiaq. Karoq bliver første Skoda, som fås med helt digitalt instrumenthus. Fuld LED-forlygter, som blev introduceret med Kodiaq, bliver også en mulighed.

De nyeste sikkerhedssystemer fås også til Karoq, inklusive nødbremse med fodgængergenkendelse, men det er ikke oplyst, hvor meget eller hvor lidt, der bliver standard i Danmark. Automatisk nødopkald, E-call, bliver også en mulighed.

Karoq har tidens typiske, solide og skarpskårne Skoda-stil.

Fem motorer, to- eller firehjulstræk

Motorprogrammet omfatter to benzinmotorer og tre dieseler: 1.0 TSI 115 hk, 1.5 TSI 150 hk, 1.6 TDI 115 hk og 2.0 TDI 150/190 hk. Alle motorer fås med syvtrins DSG-automatgear. Firehjulstræk fås til flere varianter, og anhængervægten er op til 2.000 kg.

SE OGSÅ: Skoda Yeti bliver til Karoq

 

 

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen