Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Kan du forstå vejskiltene?

Ilustration fra testen. Illustration: Vejdirektoratet

Vi har omkring 300 forskellige vejskilte i Danmark, og undersøgelser viser, at nogen af dem volder os kvaler at forstå. En test fra Vejdirektoratet skal lære os dem, der driller mest.

Kan du svare rigtigt på ni ud af ni spørgsmål om almindelige danske vejtavler? Det kan alle nu tjekke i en få minutter lang test fra Vejdirektoratet – og dele resultatet på Facebook bagefter, hvis man har lyst.

Baggrunden for den nye kampagne, ”Skilt med det”, er, at undersøgelser har vist, at det kniber med at forstå nogle skilte.

Kampagnen sætter fokus på de ni vejskilte, som danskerne har sværest ved at forstå. Kampagnen rummer en test i form af en animeret køretur, hvor det er muligt at teste sig selv i, hvor godt man kender til de ni skilte.

Test dig selv her
 
- Vejskilte er jo ikke et emne, de fleste af os er optaget af. Men det er vigtigt, bilisterne forstår vejskiltenes betydning, for skiltene er med til at regulere vores færdsel, så alle kommer nemt og sikkert frem, siger afdelingsleder Per Antvorskov fra Vejdirektoratet.

Resultatet af testen – fordelt på bl.a. køn og landsdel - kan løbende følges på siden herunder. Man kan også se, hvilke tre skilte, der driller mest.

Se hvordan danskerne klarer sig
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen