Jaguar på spring til el-eventyr

Jaguar i-Pace på Genève-udstillingen. Foto: Søren W. Rasmussen

400 hestekræfter og over 500 km officiel rækkevidde. Det kan Jaguars elektriske crossover klare, når det kommer til salg næste sommer.

i-Pace kaldes stadig et koncept. Men kun småting bliver ændret til produktionsbilen, som er klar om godt et år. Fotos: Søren W. RasmussenHvem skulle have troet, at Jaguar blev et af de første luksusmærker efter Tesla til at tilbyde en ren elektrisk superbil? Konceptbilen i-Pace fortæller, at Jaguars elektriske fremtid ikke er særlig fjern.

Muligvis kun Audi kan nå at overhale indenom, inden Jaguar i-Pace kan købes i Danmark midt i 2018.

Debut i Genève

Selv om der er et stykke tid til, ved vi nu næsten alt om den selvstændige crossover, der på Genève-udstillingen for første gang vises frem for et større publikum.

Jaguar i-Pace er en crossover på 4,68 meters længde. Akselafstanden er stor.Den 4,68 meter lang bil får plads til fem personer og kan officielt køre over 500 km på en opladning. Batteriet er på hele 90 kWh, en anelse mindre end Teslas største batteri, der er på 100.

To motorer

Den firehjulstrukne bil med to motorer har en samlet ydelse på 400 hk og 700 Nm. Og så er den hurtig: 0-100 klares på under fire sekunder.

i-Pace er en femdørs hactback og har et stort og reelt bagagerum trods det store batteri. Hvad vi ikke kender er prisen.

Se alle Genève-nyhederne

 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen