Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Igen: Nødbremse virker - eminent

Subarus Eysight-pakke er særdeles effektiv i virkelig trafik, viser firmaets egne analyser. Foto: Torben Arent

Automatisk nødbremse og andre sikkerhedssystemer er særdeles gavnlig for trafiksikkerheden. Ny japansk undersøgelse bakker op om tidligere europæiske resultater. I japansk trafik – i hvert fald i en Subaru - er tallene bare endnu bedre.

61 procent reduktion i antal ulykker, 84 procents fald specifikt i bagendepåkørsler og en halvering i påkørsel af fodgængere.

Disse imponerende tal kan Subaru fremvise ud fra data fra de japanske trafikmyndigheder, når biler med og uden sikkerhedssystemet Eyesight sammenlignes.

Det væsentligste element i den sikkerhedspakke er automatisk nødbremse, som også kan reagere på fodgængere. Bremselygter fra en forankørende bil opfattes også som faresignal. Desuden indgår vognbaneassistent, blindvinkelalarm mm.

Bekræfter - og overgår - europæiske tal

Allerede i 2010 viste tal fra svenske Folksam, at automatisk nødbremse kan forhindre 20 procent af alvorlige personskader ved kollisionsulykker. Når det gælder bagendepåkørsler er faldet i alvorlige piskesmældslæsioner 30 procent.

SE OGSÅ: Automatisk nødbremse redder mange liv

De mere simple ”city safety”-systemer, der virker ved lav fart, har også særdels gavnlig effekt, viser en Euro NCAP-undersøgelse fra 2015. Fire ud af ti bagendepåkørsler ved lav fart undgås.

SE OGSÅ: Nødbremse giver høj sikkerhed

Eyesight virker ved meget høj hastighed

Den japanske undersøgelse er baseret på sammenligning af ulykkesdata for 48.000 Subaruer uden nødbremse med 246.000 tilsvarende modeller med nødbremse. Alle bilerne er solgt fra foråret 2010 til foråret 2015.

Nødbremsesystemet i Eyesight, som benytter sig af stereo-farvekamera, er et af de mest effektive af slagsen, Motor har prøvet. Det virker helt op til 75 km/t. både over for biler og fodgængere.

Systemet fås i Danmark indtil videre kun i Outback, hvor det er standard. Senere på året kommer det også til Levorg.


 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen