Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Hybrider på triumftog hos Toyota

Det blå hybridlogo sidder på flere og flere Toyota'er. Foto: Toyota

Prius har solgt sløjt de seneste år, men Toyotas almindelige biler med hybridmotor har fået fart på. Den fornyede RAV4 skal nu også skubbe på hybridvognen.

Efter en meget langsom start siden 1997 har Toyota nu fået et gennembrud med hybrider. Flere end 2.500 hybridbiler fik mærket solgt i 2015, og det er det højeste antal nogensinde og omkring en fordobling fra 2014.

I alt blev der indregistreret 2.876 hybridbiler i Danmark i fjor, med og uden opladningsmulighed. Toyota stod for de 2.528.

Halvdelen af Auris

Den mest solgte er Yaris med 1.600 styks, hvilket udgør en tredjedel af salget. Auris nåede op på godt 900, hvilket er mere end halvdelen.

Ud af det samlede Toyota-salg udgør de hybriddrevne 15 procent. Det trækker nemlig ned i Toyotas samlede hybridandel, at hverken Aygo eller Avensis fås som hybrider. Ur-hybriden, Prius, pynter heller ikke på regnskabet med kun fire sidste år og 13 året før.

SUV'ere kommer til undsætning

Men i år kommer der forstærkning fra SUV-holdet. Til april lanceres RAV4 for første gang med hybridmotor, og her forventer Toyota, at 55 procent af salget bliver hybrider. Sidst på året gælder det en mindre crossover, der fås med samme hybridteknik som i den nye Prius, og også her er der grund til at forvente 50 procent hybridandel.

Netop Prius lanceres til marts i fjerde generation, og selv om Toyota Danmark ikke har villet oplyse forventede salgstal, skal nyhedens interesse og den forbedrede benzinøkonomi nok give et vist salg.
 

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen