Bemærk: Denne nyhed er over et år gammel, og derfor kan visse af
oplysningerne være forældede.

Husk at tjekke kørselsfradraget

Husk at tjekke årsopgørelse og kørselsfradrag

Ændringer i dit arbejdsliv eller flytning, kan have betydning for dit kørselsfradrag. Det samme gælder, hvis du fx er blevet bropendler.

I den kommende weekend kan en stor del af danskerne se deres årsopgørelse for 2015 på skat.dk. Har du mere end 24 kilometer frem og tilbage fra arbejde, er du berettiget til kørselsfradrag (befordringsfradrag). Kørselsfradrag beregnes som udgangspunkt automatiske i årsopgørelsen, men derfor er det alligevel en god ide at tjekke, om fradraget passer.

Ændringer hos dig

Et arbejdsår er automatisk beregnet til 216 dage. Har du haft færre eller flere arbejdsdage, skal du selv rette det. Det samme kan gælde, hvis du har skiftet bopæl, arbejdsplads eller arbejdssted i løbet af 2015. Her skal du være opmærksom på, om informationerne er opdateret hos SKAT.

Distancen, du kører, beregnes automatisk af SKAT, men da det kan være, at du kører en anden rute end den beregnede, bør du selv regne efter.

Bropendler

Hvis du som pendler benytter de faste forbindelser over Storebælt og Øresund, kan du foretage et særligt brofradrag. Det gælder både for kørsel i egen bil og med offentlig transport.

Husk også forskudsopgørelsen

Finder du fejl i din årsopgørelse for 2015, skal du også være opmærksom på forskudsopgørelsen for 2016. Hvis samme fejl fremgår af oplysninger for 2016, bør du rette det i forskudsopgørelsen.

LÆS MERE: Om afgifter og regler for kørselsfradrag 2015 og 2016

Gå ikke glip af bilviden og gode tilbud

Få bilnyheder, gode råd om vedligeholdelse af bilen samt aktuelle tilbud fra FDM.

Indsend kommentar

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <p> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><span><div><br />
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Filter for image paths to CDN URLs

Yderligere information om inddataformater

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen

FDM netbutik

Stort udvalg af udstyr til bilen